GÜNCEL

Milli Savunma Bakanı Işık Şırnak'ta

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 1950 rakımlı Namaz Dağı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu, hudut nöbeti tutan askerlerle bir araya geldi.

31 Aralık 2016 Saat: 12:10
Milli Savunma Bakanı Işık Şırnak'ta
Milli Savunma Bakanı Işık Şırnak'ta
Işık, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ile dün  gece Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçakla Şırnak Şerafettin Elçi  Havalimanı'na geldi.
 
Burada Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral  İsmail Metin Temel tarafından karşılanan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak askeri  helikopterlerle 1950 metre rakımlı Namaz Dağı Üs Bölgesi'ne geçti.
 
Helikopterden inişinin ardından karla kaplı bölgedeki askerleri  selamlayan Işık, ardından üs bölgesinde Mehmetçikle bir araya geldi.
 
İncelemelerde bulunmak ve hayırlı seneler dilemek için bölgeye  geldiklerini ifade eden Işık, tüm Mehmetçiğin kutsal bir vazifeyi yerine  getirdiğini vurguladı. Askerlerin zor coğrafyada görev yaptığına dikkati çeken  Işık, bakanlık olarak onların en iyi şartlarda görev yapmaları için ellerinden  geleni yaptıklarını belirtti.
 
Mehmetçiğin, hava şartlarının olumsuzluğuna veya coğrafyanın zorluğuna  aldırış etmeden vatan görevini yerine getirdiğini belirten Işık, "Bundan dolayı  bütün milletimiz size teşekkür ediyor, biz de bu teşekkürün bir ifadesi olarak  buradayız." diye konuştu.
 
Askerlerle tek tek sohbet eden Fikri Işık, ardından Orgeneral Çolak  ile karargah binasına geçti. Aldığı brifingin ardından buradaki askerlerle bir  araya gelen Işık, telefonla bazı askerlerin ailelerini de aradı. Telefonda asker  aileleriyle sohbet eden Işık, ardından telefonunu askerlere vererek aileleriyle  konuşmalarını sağladı.
 
Bakan Işık ve beraberindekiler daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen  Komutanlığına geçti. Burada Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'dan bilgi  alan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, geceyi de burada geçirdi.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑