SPOR

Milli Tekvandocu, Türkiye Taekvondo Fedarasyonu Başkanlığına Aday Oldu

Malatyalı milli tekvandocu Nevzat Alaca, Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

26 Temmuz 2012 Saat: 20:23
Milli Tekvandocu, Türkiye Taekvondo Fedarasyonu Başkanlığına Aday Oldu
Milli Tekvandocu, Türkiye Taekvondo Fedarasyonu Başkanlığına Aday Oldu

Malatyalı milli tekvandocu Nevzat Alaca, Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Nevzat Alaca, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yakın gelecekte ortaya çıkan birçok spor dalında hızlı bir çıkış yaşanırken köklü bir geçmişe sahip taekwondonun istenilen düzeye ulaşmadığını söyledi.

“Bugün dünya arenasında altın çağımızı yaşamamız gerekirken, maalesef yanlış yönetimlerle hakkettiğimiz yeri alamamışız” diyen Alaca, konuşmasına şöyle devam etti:

“Buna paralel olarak da hayatı tatemilerde geçen, akıttığı ter ile evine ekmek götüren, hayatlarını insan yetiştirmeye adayan siz değerli hocalarımda hak ettiği değeri ve itibarı görmemiştir. Adaletsizlik, eşitsizlik, hor ve hakir görülme diz boyu iken, sadece seçim dönemlerinde hatırlanır olmamız çok acı olmuştur.

Bugün tekvando gerek ekonomik, gerek siyasi, gerek uluslararası arenada hukuki yönden farklı bir nitelik kazanmıştır. Bundan dolayı tekvando çok yönlü etkileri olan toplumsal bir kurum haline gelmiştir. Bu hukuk toplumu, diğer hukuk kurallarından bir farklılık göstermemektedir. Tekvando camiası kendi ekonomisini nasıl ki kendisi belirliyorsa, yöneticisini, yönetimini ve hukukunu da kendisi belirlemelidir.”

Mevcut federasyon yönetimini eleştiren Alaca, "Bugüne kadar siyasetin yanlış yönlendirilmesiyle camiamız bu vesayet tarafından korkutulmaya, camianın mücadele azim ve inancı kırılmaya çalışılmıştır. Buna mukabil, ehliyet ve liyakat sahibi kişilerin idari kademelerde az oluşu, tekvandonun geleceği ve prestiji üzerine yapılan çalışma ve yorumların olmayışı, bireysel sultalara yönelik popülizmin yapılması camiayı olumsuz olarak etkilemiştir." dedi.

Türk sporculara tekvandoda uluslararası başarılar kazandırmanın zamanının geldiğini savunan Alaca, “Dünyada Türk tekvandoculardan bahsettirecek, bayrağımızı göndere hep beraber çektirecek bir yönetimi tesis etmenin zamanı gelmiştir. Sömürücü, tekelci ve bencil zihniyetler tarafından idare edilmek onurumuz ve şerefimizle bağdaşmamaktadır." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm sorunların üstesinden gelmek, tıkanan sitemi yeniden açmak, adil ve paylaşımcı bir yönetim oluşturmak için, hayatı bu alanda geçen bir kardeşiniz olarak şu saatten itibaren Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. Türkiye’nin tüm illerini tek tek gezdiğini ve istişare ettiğini belirterek, geleceğimize yön verecek fikir ve rota birliğini oluşturuyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑