SAĞLIK

Minik eller hijyeni öğrendi

Acıbadem Kocaeli Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sağlıklı bir yaşamın önemini vurgulayan etkinliklerine devam ediyor

9 Ekim 2013 Saat: 13:51
Minik eller hijyeni öğrendi
Minik eller hijyeni öğrendi

Özellikle çocukların küçük yaşta sağlık bilincine sahip olması konusunda hassas davranan hastane yönetimi düzenlediği organizasyonlarda hem vatandaşları sağlık konusunda bilinçlendiriyor hem de geleceğin büyüklerine sağlıklarına dikkat etmeleri konularında uyarılarda bulunuyor.
DOĞRU EL YIKAMA HASTALIKLARDAN KORUYOR
Acıbadem Kocaeli Hastanesi, Minik Eller Anaokulu’nda “Doğru El Yıkama ve Kişisel Hijyen” konulu bir sağlık söyleşisi düzenledi.
Acıbadem Kocaeli Hastanesi Enfeksiyon Hemşiresi Yeliz Gökay, minik öğrencilere doğru el ve yüz yıkama teknikleri ile diş fırçalamayı anlattı. Söyleşiye 5-6 yaş grubundaki 20 öğrenci katılırken, öğrenciler temizlik kuralları ve el yıkama konusunda merak ettikleri soruların cevabını alma fırsatı buldu. Minik öğrenciler doğru el yıkama tekniğini görsel olarak da pekiştirerek bilinçlendi.
Yeliz Gökay el yıkamanın günümüzde bir çok kesim tarafından yanlış bilindiğini ve enfeksiyon konusunda çok önemli bir ayrıntı olduğunu vurgulayarak, öğrencilere nasıl el yıkamaları gerektiğini anlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑