SAĞLIK

Minik Nisa Nur için 7 saat hastane aradılar

Annesi tarafından yemek yedirilen 9 aylık Nisa Nur Yıldırımın önce yemek borusuna sonra da akciğerine yemek yapıştı. İddialara göre Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki doktor, Nisa Nur Yıldırımı yaklaşık 7 saa

4 Ekim 2012 Saat: 12:04
Minik Nisa Nur için 7 saat hastane aradılar
Minik Nisa Nur için 7 saat hastane aradılar

Fatih'te annesi Funda Yıldırım tarafından yemek yedirilen 9 aylık Nisa Nur Yıldırım'ın önce yemek borusuna sonra da akciğerini yemek yapıştı. Paniğe kapılan Funda Yıldırım ile baba Rıfat Yıldırım önce Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. İddialara göre buradaki doktor, müdahale edilecek cihaz olmadığı gerekçesiyle Nisa Nur Yıldırım’ı yaklaşık 7 saat acil servis önünde bekleterek uygun hastane aradı. Cihaz bulunanİstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Nisa Nur Yıldırım, ailenin basın mensuplarıyla görüşmesinin ardından tedavi altına alındı. 

‘HASTANELER BİZİMLE İLGİLENMEDİ’ 
Hastanelerin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden anne Funda Yıldırım, "Akşam 19.30 sıralarında yemek yedirirken çocuğumun nefes borusuna yemek kaçtı. Çocuk tıkanmaya başlayınca acil bir şekilde, önce Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdük. Burada çocuğuma teşhis konuldu. Doktor, müdahale edecek cihaz olmadığı için devlet hastaneleri ile özel hastaneleri arayarak bize yardımcı oldu. Saat 20.30'da geldiğimiz hastaneden 01.30 sıralarında çıktık. Cihaz İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde olduğu için buraya geldik. Burada da çocuk yoğun bakımında yer yok, uzman doktorlar müsait değil diyerek, servisin içine dahi almadılar. "Bezmi Alem'den mi geldiniz?" diye sordular. Biz de "evet" yanıtını verince "Geri götürün, orada çocuk cerrahisi var" diyerek bize bakamadılar. Çocuğum her dakika riske giriyor. 19.30'dan beri çocuğun sağ ciğerine yerleşen bir cisim var. Çocuğumda enfeksiyon ve iltihap yapacak. Allah göstermesin. Çocuğumu ben yatıramıyorum. Morarıyor, nefes alamıyor, daralıyor. O yüzden dik tutuyorum. Dik tutarken bile nefes almakta zorluk çekiyor. Hastaneden haber bekliyoruz" dedi.

Yıldırım ailesi hastane yetkililerine tepki gösterdi. Basın mensuplarının Yıldırım ailesiyle hastanede görüşmesinin ardından minik Nisa Nur Yıldırım saat 03.30 sıralarında tedavi altına alındı.(dha)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑