BELEDİYE

Minikler çevre eğitimi aldı

Körfez Belediyesi, minik öğrencilere uygulamalı çevre eğitimi verdi

13 Mayıs 2016 Saat: 16:15
Minikler çevre eğitimi aldı
Minikler çevre eğitimi aldı

Körfez Belediyesi, eğitim gören öğrencilerin çevreye olan ilgisini arttırmak, geri dönüşüm atıklarının toplanmasının önemini vurgulamak için geri dönüşüm eğitimi düzenledi.

Körfez Belediyesi, ilkokul öğrencilerine geri dönüşüm ve ambalaj atıkları ile ilgili eğitimler vermeye devam ediyor. Körfez Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde öğrencilerin geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi hedefleniyor.

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Geri dönüşüm; artık kullanılmayacak durumdaki geri dönüştürülebilir atık malzemelerin, çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine katılması ve karşımıza yeniden kullanabileceğimiz bir ürün haline çıkmasıdır. Geri dönüşüme büyük önem veren Körfez Belediyesi, 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılında Körfez Atık Getirme Merkez’inde Fahri Korutürk İlkokulu öğrencilerine geri dönüşümün önemini uygulamalı olarak ‘’Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller’’ konu başlıkları adı altında bir eğitim verdi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Geri dönüşüm ve kazanım sürecinde cam, kâğıt, karton, plastik ve metal atıklar çöp dökme sahalarından, temizlik işçilerince toplanılıp ham madde kaynağı olarak çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Geri kazanımla kâğıt kartona, metal konserve kutusuna, kırık camlar sağlam camlara, su şişesi, pis su borularına ve pet şişe de ipliğe dönüştürülerek değerlendiriliyor. Yetkililer, “Biz Körfez Belediyesi olarak çevrecilik konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Geleceğin büyükleri olan  çocuklarımızın çevre konusunda eğitilmesi en önemli görevlerimizden biridir. Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Körfez için hep birlikte çalışmalarımıza, eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑