DÜNYA

Mısır ve Çin Yeni Sayfa Açtı

İki ülke başta ekonomi olmak üzere birçok alanda işbirliği anlaşması imzaladı.

28 Ağustos 2012 Saat: 20:46
Mısır ve Çin Yeni Sayfa Açtı
Mısır ve Çin Yeni Sayfa Açtı

Çin'in başkenti Pekin'e gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ziyareti kapsamında iki ülke arasında başta ekonomi olmak üzere birçok alanda işbirliği anlaşması imzalandı.

Bunlar arasında bilim, sanayi, enformasyon, turizm, çevre, tarım ve bankacılık alanlarında işbirliği anlaşmaları bulunuyor.

Uzmanlar, Mursi'nin Çin ziyaretiyle iki ülke ilişkilerinde "yeni bir sayfa açılacağını" belirtirken, Mursi'nin iktidara geldikten iki ay sonra Çin'e gelmesi, Kahire'nin Pekin ile ilişkilerinde temel oluşturacak şeklinde değerlendiriliyor.

Ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin öne çıktığı vurgulanırken, Mısır'ın, ekonomik istikrar garanti altına alındığında siyasi istikrarın da olacağının farkında olduğu ifade ediliyor.

Mursi'ye Çin ziyaretinde çok kalabalık bir iş adamı heyeti eşlik ederken, iki ülke arasında birçok alanda imzalanan işbirliği anlaşmasıyla tarafların ekonomik ilişkilerini daha da sağlamlaştırması bekleniyor. Ziyarette Mursi'ye 80 civarında girişimci de eşlik ediyor.

Pekin yönetiminin bu ziyarete önem verdiğine dikkati çeken uzmanlar, Mısır'ın Çin için hem Arap dünyasına hem de Afrika kıtasına köprü vazifesi görebileceğinin altını çiziyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑