TURİZM

Mısır ve Tunus’un gerisine düştük

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye yaz sezonu fiyatları 10 destinasyon arasında en ucuzu, Mayorka'dan ise yüzde 100 daha ucuz

23 Mart 2016 Saat: 17:07
Mısır ve Tunus’un gerisine düştük
Mısır ve Tunus’un gerisine düştük

Türkiye’nin içine düşürüldüğü terör batağının turizm sektörü üzerindeki ağır etkileri ve bunun sonuçları birer ikişer ortaya çıkmaya devam ediyor. Artan güvenlik sorunu nedeniyle fiyat baskısı ile karşı karşıya kalan Türk otelcisi, tüm dik durma uyarılarına karşın fiyat kırma aracına sarılmış durumda.

Avrupa’dan gelen son verilere göre, Türkiye’deki konaklama fiyatları terör ve savaşlar açısından çok daha zor durumdaki Mısır ve Tunus’un bile gerisine düştü. Akdeniz çanağındaki en büyük rakibi İspanya’daki fiyatların ise Türkiye’nin tam iki katı olduğu dikkat çekiyor.

Merkezi Almanya’nın Frankfurt kentindeki satış ve pazarlama danışmanlığı şirketi Simon-Kucher & Partners’in yaptığı fiyat analizlerine göre, her şey dahil tatillerde en ucuz ile en pahalı arasında yüzde 100’e kadar farklılıklar oluştu.

Dört yıldızlı bir otelde 3 kişilik ailenin iki haftalık her şey dahil tatili baz alınarak yapılan fiyat analizine göre; Türkiye’de en ucuz tatil ortalama 698 avro iken Mısır’da bu fiyat aynı tatil için en ucuz 894 avro, Tunus’ta ise 922 avro seviyesinde.

Aynı koşullarda en pahalı tatilin ise 1.410 avro ile İspanya’nın tatil adası Mayorka’da olduğu görüldü. Bu sonuçla Mayorka’daki en ucuz fiyatın, Türkiye’deki en ucuz fiyatın tam iki katı olduğu dikkat çekiyor.

Araştırmayı yapan Simon-Kucher & Partners analisti Christoph Lesch,  bu sonuçların Almanların en sevdiği 10 tatil destinasyonu için 2016 yaz sezonu fiyatları olarak birebir kesin fiyatları yansıtmasa da yaklaşık olarak fiyatları ortaya koyduğunu belirtti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑