GÜNCEL

Mısır'da ölü sayısı 72'ye yükseldi

Mısır’da dün Mursi yandaşları kışlaya yürümek isteyince ateş açıldı. Ölen 4 kişiden biri kafasından vuruldu. Tahrir yakınlarında da Mursi yanlıları ve karşıtları çatıştı.

6 Temmuz 2013 Saat: 11:24
Mısır'da ölü sayısı 72'ye yükseldi
Mısır'da ölü sayısı 72'ye yükseldi
 Karşıt görüşler arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 30’a yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısı ise en az 500 olarak açıklandı. Müslüman Kardeşler, darbeye direniyor. Ülke genelindeki olaylarda ölü sayısı 72'ye çıktı.

Mısır'da Savunma Bakanı El - Sisi önderliğinde yapılan darbenin ardından tansiyon bir türlü inmiyor. Müslüman Kardeşler'in taraftarlarına "Darbeye karşı direnin" çağrısından sonra dün yüzbinlerce Mursi yanlısı Mısırlı Adeviyye meydanında öğle saatlerinden itibaren toplandı, Akşama doğru Tahrir Meydanı'na ve Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçen grup, Tahrir meydanı yakınındaki 6 Ekim köprüsünde asker ve Mursi karşıtları ile karşılaştı. Köprü üzerinde akşam saatlerinde başlayan çatışma, askerlerin araya girmesine karşın aralıklarla devam etti. Göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı. Çatışmalarda silahların da kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

ÇATIŞMALAR ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR 

Çatışmalar başkent Kahire'de şiddetli şekilde devam ederken, ülkenin çeşitli bölgelerinden de şiddet haberleri geliyor. Kuzey'de bulunan ülkenin ikinci büyük şehri İskenderiye'de 2 karşıt grup arasında olaylar çıkarken, Asyut kentinde Mursi yanlıları polis ile çatıştı. Çıkan şiddet olayları nedeniyle 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'e yakın kişinin de yaralandığını bildirdi.  

HAYRAT ŞATIR TUTUKLANDI

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır tutuklandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑