GÜNCEL

MİT için soruşturma talebi!

Başsavcılık, Başbakanlıktan izin istedi

24 Ekim 2012 Saat: 16:00
MİT için soruşturma talebi!
MİT için soruşturma talebi!
Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yasemin Çongar'ın da aralarında yer aldığı 9 kişinin dinlenmesi nedeniyle MİT görevlileri için Başbakanlık'tan soruşturma izni istendi. 

Suçlamalar ise, "Resmi belgede sahtecilik", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "görevi kötüye kullanma". 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Oslo görüşmeleri nedeniyle sorgulanma talebiyle yargı ve hükümet arasında yaşanan gerilimden sonra ikinci bir kriz daha yaşanabilir. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başbakanlığa yaptığı izin başvurusunda “toplumun güzide bir kurumu olan MİT’in sahtecilik yaparak kod isimleri kullanarak mahkemelerden dinleme kararı alması ile toplum içindeki güvenilirliğinin zedelendiği” belirtiliyor.

18 Ekim 2012’de Başbakanlık makamına gönderilen yazıda soruşturma izni istenen görevlilerin ismi belirtilmeyip, “MİT İstanbul Bölge Başkanı, yazıların düzenlenmesinde bölge başkanına sunan imzalayan diğer görevliler” denildi. Suç tarihlerinin ise kurumun düzenlediği her bir tutanak için ayrı tarih esas alınarak 30 Ekim 2008-9 Şubat 2009-8 Mayıs 2009-17 Haziran 2009-18 Eylül 2009-4 Kasım 2009-24 Ocak 2012 olduğu ifade edildi.
Konu hakkında Radikal’e konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turhan Çolakkadı soruşturma ile ilgili olarak bilgi sahibi olmadığını söyledi. Söz konusu suçlamaların TMK’nın alanına değil Memur Suçları savcısının alanına girdiğini belirtti.

KOD ADI VERMİŞLER

Soruşturma izni için Başbakanlığa gönderilen yazıda İstanbul MİT Bölge Başkanlığı’nın Müsteşar adına adına yapmış olduğu yazıda casusluk suçuna karıştıkları iddia edilerek Yasemin Çongar adına ve babası Behiç Çongar adına kayıtlı telefonun “Elizabet” ve “Arashi Quarzad”, Ahmet Altan’ın “Caşit” ve “Hossain Seyfullah”, Markar Eseyan’nın “Vahan” ve “Hossain Seyfullah”, Amberin Zaman’ın “Demi” ve “Quramaddin Fatımı”, Mehmet Altan’ın”Pastör” ve “Quramaddin Fatımı” kod adı ile dinleme talep edildiği, 30 Aralık 2008-9 Şubat 2009-8 Mayıs 2009 ve 4 Kasım 2009 tarihlerinde alınan mahkeme kararları ile dinlendiği ifade edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑