GÜNCEL

MİT Öcalan'ı ikna etti!

Kandil'in çekilmeyi durdurmasından sonra MİT heyeti devreye girdi.. MİT son görüşmede, Öcalan'a "demokratikleşme paketi"ni gösterdi.

13 Eylül 2013 Saat: 10:40
MİT Öcalan'ı ikna etti!
MİT Öcalan'ı ikna etti!
KCK’nın “Geri çekilmeyi durduruyoruz” açıklamasının ardından yaşanan kriz çözülme yolunda ilerliyor.
 
Habertürk gazetesinden İnan Gedik’in haberine göre MİT yetkilileriyle Abdullah Öcalan yaşanan gelişmelerle ilgili dün bir durum değerlendirmesi yaptı. Hükümetin üzerinde çalıştığı ve Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki hafta açıklayacağı demokratikleşme paketinin masaya yatırıldığı görüşmede, Öcalan’ın büyük oranda ikna olduğu belirtildi.
 
Milliyet’ten Namık Durukan ise sınırdışına çekilme sürecinin devamı konusunda Öcalan’ın BDP’lilerle yapacağı görüşme sonrası mesaj verebileceğini iddia etti.

Paketle ilgili süreç konusunda bilgilendirilen Öcalan’ın sürecin devamından yana olduğu, sınırdışına çekilme sürecinin devamı konusunda da BDP’lilerle yapacağı görüşme sonrası mesaj verebileceği kaydedildi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la telefonla konuştuğu ve demokratikleşme paketi konusunda görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Kulislere yansıyan iddialara göre, süreçten sorumlu MİT görevlileri, Öcalan’la son bir haftada 3 görüşme yaptı. Üçüncü görüşme dün gerçekleştirildi.
İki görüşmede Öcalan’ın MİT görevlilerine, “Demokratikleşme paketinin tek taraflı hazırlanmasından rahatsızım. Bizim de görmemiz lazım. Süreç ciddi bir kırılma aşamasında. Bu şekilde bir şey yapamam. Geri çekilmek zorunda kalırım” dediği iddiası da kulislere yansıdı. Öcalan’ın örgütün silahlı unsurlarının sınır dışına çekilmesi sürecinin devamı konusunda ikna olduğu, ancak kesin kararını BDP heyeti ile görüşmede ileteceği ileri sürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑