“Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi öneriyor:

5 Mayıs 2022 Saat: 13:51
“Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi öneriyor:
Kampanya sözcüleri, proje paydaşı diğer STK’ları temsilen, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali Fuat Karaman ile bir araya geldiler.

KoruncukVakfıöncülüğünde, AB BaşkanlığıSivilToplumDestekProgramının III DönemikapsamındayürütülenAileyiDestekleyerekÇocuğuGüçlendiriyoruzProjesiçatısıaltındabirarayagelenİstanbulKoruyucuAileDerneği, ÇiftAileTerapileriDerneği, BebekRuhSağlığıDerneği, BizimÇocuklarGençlikAkademisi, İzmirKoruyucuAileDerneği, DenizliKoruyucuAileDerneği, Maraş KoruyucuAileDerneği, MayaVakfı, KalbenDerneği, MalatyaYurtlardanAyrılanlarDerneği, HayatSendeDerneği, KırmızıÇocuklarDerneği, BenimYuvamDerneğikorumaaltındakiçocuklarınailelerine dönmesürecininiyileştirilmesiiçinbirdiziçalışmayürütüyor 

 

BuçalışmalarınbirsonucuolarakortayaçıkanPsikososyalDestekModeli; çocuğunaileyeuyumuveaileninriskfaktörlerininazaltılmasıyönündekiçalışmalarınkurumbakımına alınmaileeşzamanlıbaşlatılmasınıveaileye dönüştensonrakibiryılboyuncadevamettirilmesiniöneriyor. Model, yakıntakiplisosyalhizmetçalışmalarınınyanısıra, ailebağlarının inşaasınavetravmalarıniyileştirilmesine yönelikpsikolojikmüdahaleleriiçeriyor 

 

PsikososyalDestekModeliileKoruncuk, ayrıcaAileye DönüşSistemininsiviltoplumvekamuiradesiişbirliğindeiyileştirilerek, çocuklarınmutlu, sağlıklıvegüvenliailelerleyaşamasınadestekolmayıamaçlıyor. 

 

Kampanya sözcüleri Koruncuk Vakfı Proje Koordinatörü Görkem Demirdöğer ve Benim Yuvam Derneğinden Funda Dicle, Aileyi Destekleyerek Çocuğu GüçlendiriyoruzProjesi dahilinde yapılan çalışmaları ve koruma altındaki çocukların aile yanına dönüş süreçlerinin iyileştirilmesi yönündeki talepleri dile getirmek için İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali Fuat Karaman ile bir araya geldi. 

  

Bugüne kadar projeye yönelik yapılan çalışmalar aktarılırken; sahada çalışan sivil toplum kuruluşlarının koruma altındaki çocukların kurum bakımından biyolojik aileye dönüşlerinde gözlemlenen aksaklıkları ve sürecin çocuğun yararına olacak şekilde nasıl iyileştirilebileceği paylaşıldı. İstanbul İl Müdürü Karaman, biyolojik aileye dönüşlerde özellikle ilk 3 ayın aile çocuk uyumu açısından kritik olduğunu gözlemlediklerini belirterek, bu süreçte ailenin ihtiyacını anlamaya ve desteklemeye yönelik çalışmaların çoğaltılmasına açık olduklarını belirtti.  

Koruncuk Vakfı ve proje paydaşları; projeye, proje sürecinde geliştirilen psikososyal destek modelinin daha duyulur hale getirebilmesine katkı sunan İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sundular. 

 

AileyiDestekleyerekÇocuğuGüçlendiriyoruzProjesivePsikososyalDestekModeliileilgilidetaylıbilgiiçinKoruncukwebsitesiniziyaretedebilirsiniz 

 

(AileyiDestekleyerekÇocuğuGüçlendiriyoruzProjesi, AB Başkanlığıtarafından AB desteğiileyürütülenSivilToplumDestekProgramının III Dönemikapsamındafonlanmaktadır. SözleşmeMakamıMerkeziFinansveİhaleBirimidir. 

 

BuyayınAvrupaBirliğininmaddidesteğiylehazırlanmıştır. İçeriktamamenKoruncukVakfısorumluluğundadırveAvrupaBirliğinin görüşleriniyansıtmakzorundadeğildir.) 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız