KADIN

Moralinizi düzeltecek öneriler

Kendinizin doktoru olmak için gereken bilgiler...

13 Şubat 2013 Saat: 12:48
Moralinizi düzeltecek öneriler
Moralinizi düzeltecek öneriler
Kış mevsimin etkisiyle enerjinizin düştüğünü mü hissediyorsunuz? Yolunda gitmeyen işler ve ilişkiler moralinizi mi bozuyor? Tümünü değiştirmek sizin elinizde!

Koklayın Rahatlayın!

Kokladığımız kokuların ruh halimize sandığımızdan çok daha fazla etkisi vardır. Sonbahar depresyonunun etkilerini hissediyorsanız özellikle sandal ağacı fesleğen lavanta paçuli gül kokularını bolca koklayın.

Renkler Sizi Canlandırsın!

Sonbahar depresyonu döneminde gri siyah gibi pastel renkleri değil de özellikle turuncu kırmızı gibi canlı ve uyarıcı renkleri tercih edin.

Güneşe Dönün!

Gün ortasında tercihen öğle saatlerinde mutlaka 10-15 dakika güneş ışığına çıkın. Sonbaharı yaşadığımız bu günlerde güneş ışığı temel ihtiyacımız ve enerji kaynağımız. Kemiklerin gelişmesi cildin kendini yenilemesi hormonların canlanması için güneş ışınlarına önemli derecede ihtiyaç var.Hava kapalı dahi olsa öğle saatinde balkona çıkmak bile size iyi gelecektir.

Omega 3'ten Yararlanın!

Omega 3 yağı en çok somon uskumru sardunya gibi balıklarda bitkisel olarak ise başta keten tohumu olmak üzere; ceviz semizotu ve taze fasulyede bulunur. Omega 3 yağını egzama türlerinde sinir sistemi bozukluklarında ve depresyondan korunmada faydalıdır. Bilinen ciddi yan etkisi yoktur. Balık türlerine karşı alerjisi olanlar ve kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktor kontrolünde omega 3 yağı kullanmalıdır.

Baharatları Kullanın!

Kırmızı pul biberin içindeki doğal bir kimyasal maddenin insanı canlandırıcı ve kısmen de antidepresan etkisinin olabileceği hakkında pek çok araştırma konusu bulunuyor. Kırmızı pul biber dışında; nane limon zencefil melisa baharatları da yarar sağlayabilir.

Spor Yapın!

Sporun antidepresan etkisi tartışılamaz. Tercihen açık havalarda yapılacak düzenli egzersizler depresyona karşı koruyucudur ve size kendinizi iyi hissettirecektir.

Hayvan Besleyin!

Karşılıksız sevmek de faydalıdır. Kedi ya da köpek bakmak çiçek yetiştirmek çok faydalıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑