DÜNYA

Moskova, 865. Yıldönümünü 3 Milyon Kişiyle Kutladı

Rusyanın başkenti Moskovanın 865.yıldönümü büyük coşkuyla kutlanırken, kutlamalara 3 milyondan fazla kişi katıldı.Dünyanın En Güzel Şehri başlıklı kuruluş günü kutlaması çerçevesinde konser, sergi, lazerli şov ve karnavaldan ol

2 Eylül 2012 Saat: 20:28
Moskova, 865. Yıldönümünü 3 Milyon Kişiyle Kutladı
Moskova, 865. Yıldönümünü 3 Milyon Kişiyle Kutladı

Rusya'nın başkenti Moskova'nın 865. yıldönümü büyük coşkuyla kutlanırken, kutlamalara 3 milyondan fazla kişi katıldı. "Dünyanın En Güzel Şehri" başlıklı kuruluş günü kutlaması çerçevesinde konser, sergi, lazerli şov ve karnavaldan oluşan yaklaşık 660 farklı etkinlik düzenlendi. 

Bolşoy tiyatrosu önüne klasik müzik konserleri için sahne kurulurken, Zafer Parkı'ndaki müzik festivali izleyenleri neşelendirdi. Moskova'nın Puşkin, Teatralnaya meydanlarında ve Bulvar Koltso güzergahında halk yürüyüşü yapıldı. Akşam saatlerine doğru Saharov caddesinde karnaval gecesi de düzenlendi. Konserlerde İkinci Dünya Savaşı yıllarında Sovyet askerlerinin okudukları savaş şarkılarının seslendirilmesi dikkat çekti. 

Kızıl Meydan'da yapılan bayram töreninde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Moskova her zaman ülkeyle oldu, Rusya da her zaman Moskova ile birlikte oldu" diyerek Moskova'nın ülke tarihindeki önemini hatırlattı. Moskova'nın diğer kentler gibi Rusya'nın kalkınmasına büyük katkı sağladığına işaret eden Putin'in konuşması büyük alkış aldı. 

Moskova'nın doğum günü kutlamaları bağlamında en büyük etkinlik ise yine Kızıl Meydan'da yapıldı. Meydan'da düzenlenen Spasskaya Başnya isimli uluslararası askeri müzik festivaline İtalya, Çin, Fransa, Yunanistan, Almanya, Kazakistan, Polonya, Singapur, İngiltere, Avusturya askeri orkestraları ve Avrupa Birliği'nin ortak müzik grubu katıldı. 

Ev sahipliği yapan Rusya festivalde 12 askeri orkestrası ile izleyenleri büyüledi. Özellikle Kremlin Muhafız Birliği'ne ait 20 atlı askerin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi. Festivalin onurlu konuğu ise Fransız müzik dünyasının duayeni Mireille Mathieu oldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑