DÜNYA

Moskova Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı

Moskovada düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını açtı.

1 Eylül 2012 Saat: 12:46
Moskova Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı
Moskova Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı

Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100 firmanın boy gösterdiği fuarda, bu yıl birçok firma yeni arabalarını ilk kez tanıttı. Crocus Expo fuar alanında 2 yılda bir düzenlenen fuar, yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda sergilenirken, krizden etkilenen sektörün bu fuarla birlikte çıkışa geçeceği bekleniyor.

Dünyanın en perspektifli pazarı olarak görülen Rusya’da yerini almak isteyen otomobil üreticileri bu fuarda 23 tane uluslararası özel sunum yapacak. Audi, Bentley, BMW, Citroen, FAW, Jaguar, LADA, Land Rover, Mansory, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, SKODA ve Rus Gaz firmaları sır gibi sakladıkları yeni teknolojilerini bu fuarda tanıtacak.

Firmalar bu yıl henüz üretime geçmeyen 34 konsept otomobili de tanıtırken, fuarda en çok ilgi gören stantlardan birisi de Ford standındaki hava yastıklı emniyet kemeri oldu. Ziyaretçilerin test etmesi için standa yerleştirilen bir sürücü koltuğu ve hava yastıklı kemer, önündeki çarpma etkisi yaratan düğmeye basıldığında hemen devreye girerek sistemin nasıl çalıştığını gösteriyor.

Rusya, yeni araç satışlarında Avrupa’da, Almanya’dan sonra ikinci sırada yer alırken, otomobil satış grafiği ise yükselmeye devam ediyor. Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğinin tamamlanması ile birlikte satış grafiğinin bundan sonra daha da yükseleceği öngörülüyor. 2012 yılının ilk 6 ayında Rusya’da yeni binek otomobil ve hafif ticari araç satışının 1,7 milyon adete ulaştığı belirtiliyor.

Fuar, 9 eylül tarihine kadar gezilebilecek. Fuarı yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑