TEKNOLOJİ

Motosikletine geri vites yaptı

Manisa'da bir motosiklet tamircisi, geri manevra için itmek zorunda olduğu motosikletine 'geri vitesli sistem' kurdu

21 Haziran 2014 Saat: 16:06
Motosikletine geri vites yaptı
Motosikletine geri vites yaptı

Salihli'de motosiklet tamircisi Mehmet Erkal, geri manevra için itmek zorunda kaldığı motosikletine eklemeler yaparak 'geri vitesli sistemi' kurdu.

İlçede yaklaşık 30 yıldır motosiklet tamiratı yaptığını söyleyen Mehmet Erkal, motosikletlere tutkunu olduğunu, ulaşımda bu aracı tercih ettiğini belirtti.

Sahip olduğu motosikletleri üzerinde farklı eklemelerle denemeler yaptığını kaydeden Erkal, "Elektrikli motosiklet sistemlerine merak duyduğum için motosikletin bütün motor aksamını söktüm. İş yerimde bulunan atıl vaziyetteki akü ve diğer elektronik parçalarla motosikleti elektrikle çalışır hale getirdim" dedi.

Motosikletinin 8 saatte tam şarj olduğu ve 60 kilometre yol kat edebildiği, hızının saatte 80 kilometreye kadar çıktığı bilgisini veren Erkal, ailesiyle daha rahat seyahat için 'kayık' olarak adlandırılan yolcunun oturabileceği aparatı da eklediğini kaydetti.

Bu düzenleme sonrası geri manevra için motosikletini itmekte zorlandığını, bu sorunun giderilmesine yönelik de denemeler yaptığını bildiren Mehmet Erkal, "İş yerimde motosikletimi geri hareket edebilir hale getirmek için düşündüm ve bununla ilgili çalışmalar yaptım. Sonunda motosikletime geri vites sistemi kurdum. Motosikletin artık ileri ve geri gidebiliyor" diye konuştu.

Erkal, motosikletinin geri manevra yapabildiğini görenlerin bu durumu şaşkınlıkla izlediğini ve hayran kaldıklarını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑