KKTC

Motosikletli eylem

Güney Kıbrıs’ta bugün ve yarın Türk aleyhtarı eylemler yapılacak

4 Ağustos 2012 Saat: 12:38
Motosikletli eylem
Motosikletli eylem

Güney Kıbrıs’ta bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan Türk aleyhtarı eylemler nedeniyle Rum polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. Eylemlerin ilki bu akşam sözde “Maraş Belediyesi” tarafından Derinya’da gerçekleşecek.
    İkinci eylem ise 1996’daki olaylarda hayatlarını kaybeden Tasos İsak ve Solomos Solumu’u anma törenleri nedeniyle düzenlenecek.
   Sözde Maraş Belediyesi’nin bu akşam saat 21.00’da Derinya’da Belediye’nin Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği etkinliğe Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da katılarak konuşma yapacağı bildirildi. ‘Anti işgal’ etkinliğine 2013 Rum Başkanlık seçimleri için adaylıklarını açıklayan DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis ile Yorgos Lilikas’ın da katılmasının bekleniyor.
   Etkinliklerin Derinya Meydanı’nda başlayacağını, buradan sınır kapısına yürüyüş gerçekleştirileceğini aktaran Fileleftheros gazetesi, geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar ve motosikletlilerin etkinliğinden ötürü, Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.

ELAM da katılıyor

   Güney Kıbrıs’ta yarın da İsak ve Solumu’yu anma törenleri düzenleneceğini ve hazırlanan program gereğince Türk aleyhtarı eyleme 500 kadar motosikletlinin katılacağı bildirildi. Ulusal Halk Cephesi (ELAM) mensuplarının da yarınki eyleme katılacağı belirtiliyor.
   Habere göre, üyelerine anma törenine toplu olarak katılma çağrısı yapan ELAM, 5 Ağustos sabahı saat 8.30’da Paralimni stadyumunda toplanılmasını sağlamak amacıyla tüm şehirlerden otobüs sağlayacak.
   Eylemcilerin ara bölgeye geçmemesi için Rum Milli Muhafız Ordusu’nun da önlem alacağını yazan gazete, her iki etkinlik konusunda Birleşmiş Milletler’e de bilgi verildiğini yazdı.
   Haravgi gazetesi ise AKEL’in, Rum halkına sözde “Maraş Belediyesi’nin” yarın düzenleyeceği etkinliğe katılma çağrısı yaptığını haber Verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑