DÜNYA

Mübarek yine yargı önünde

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ikinci kez hakim karşısına çıkıyor.

13 Nisan 2013 Saat: 12:07
Mübarek yine yargı önünde
Mübarek yine yargı önünde
Kahire Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayacak davada, Hüsnü Mübarek'in yanı sıra iki oğlu Cemal ve Ala Mübarek ile 8 sanık daha yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Yargılanacaklar listesinde adı bulunan iş adamı Hüseyin Salim, İspanya'ya kaçtığı için gıyabında yargılanacak.

Hüsnü Mübarek, başkent Kahire'de yargılanmanın yapılacağı Polis Akademisi binasına helikopterle getirildi. Binanın çevresinde sabah saatlerinden bu yana yoğun güvenlik önlemleri alındı. 25 Ocak 2011 Mısır devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları da mahkeme binası önünde toplandı.
Mısır Başsavcılığının mahkemede, Hüsnü Mübarek, eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli ve içişleri bakanlığındaki üst düzey görevlilerin, devrim sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini verdiğine ilişkin ulaşılan yeni delilleri sunması bekleniyor.

Mısır Temyiz Mahkemesi Ocak ayında, devrim sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermek suçlamasıyla yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Cumhurbaşkanı Mübarek ile eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli ve 6 yardımcısının davalarının yeniden görülmesine hükmetmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑