GÜNCEL

Müdürünün çantasıyla ilgili iddialara Başsavcı yorumu

İmralı Cezaevi Müdürü Duzman’ın elinden bırakmadığı çantasıyla ilgili tartışmalara Başsavcı Yılmaz “İçinde ‘devlet sırrı’ yoktu” diyerek noktayı koydu. Yılmaz, çantada zeytin raporu ve kişisel eşyanın bulunduğunu beli

26 Temmuz 2013 Saat: 10:34
Müdürünün çantasıyla ilgili iddialara Başsavcı yorumu
Müdürünün çantasıyla ilgili iddialara Başsavcı yorumu
Bursa’dan Ankara’ya giderken trafik kazası geçiren İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman’ın hastaneye kaldırılırken elinden bırakmadığı çantasında ‘devlet sırrı’ belgelerin bulunduğuna ilişkin iddialara Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz açıklık getirdi.

ZEYTİN GÖRÜŞMESİ

Başsavcı Yılmaz, Duzman’ın çantasında ‘devlet sırrı’ niteliğinde herhangi bir belgenin bulunmadığını söyledi. Yılmaz, müdürün Ankara’ya adadaki zeytinliklerle ilgili görüşme yapmak üzere gittiğini ifade etti.

SIRADAN BİR KAZAYDI

Başsavcı Yılmaz, Ahmet Duzman’ın geçtiğimiz salı gecesi 06 BP 4540 resmi plakalı araçla Bursa’dan Ankara’ya giderken karıştığı kazayla ilgili açıklama yaptı.

Komplo teorileri oluşturulmasına gerek olmadığını ifade eden Yılmaz, “Bu sıradan bir kazaydı. Çantada devlet sırrı olsa, tedbirlerini alırdık. Çok konuşulan çantadaki eşya, müdürün kişisel eşyasıdır. Ankara’ya İmralı’da yetişen zeytinlerle ilgili iş yurtlarıyla görüşmeye gitti” diye konuştu.

Parfümü tıraş makinesi...

Müdür Duzman’ın elindeki çantayı kendisinin de gördüğünü dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İmralı Cezaevi’nde birçok iş yurdu var. Ayrıca zeytincilikle ilgili ciddi bir üretim mevcut.

Zeytinle ilgili fikir alışverişi yapmak için Ankara’ya gidiyordu. Diğer cezaevlerindeki müdürlerimiz de sık sık Ankara’ya giderler. Çantayı ben kendimde gördüm. Çanta da müdürün parfümünden tıraş makinesine içinde özel eşyası vardı. Sadece cezaevinin iç işleyişi ile ilgili evraklar bulunuyordu. İddia edildiği gibi devlet sırrı niteliğindeki evraklar söz konusu değildir.

Devlet sırrını korumayla göndeririz

Başsavcı Namık Yılmaz, “Üstelik çantada devlet sırrı niteliğinde evraklar olsa, bu şekilde mi gönderilir? Devlet sırrı niteliğindeki evrakı kurye ve koruma eşliğinde gönderiyoruz.

Kısacası İmralı’daki ticari alanlarla ilgili görüşmeler için Ankara’ya gitti. Sıradan bir bakanlık ziyaretiydi. Komplo teorilerine gerek yok” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑