EKONOMİ

Muhteşem açılış

Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak TANAP boru hattı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin enerji merkezi haline geldiğini belirterek, “Önümüzde daha büyük hedefler var” dedi.

13 Haziran 2018 Saat: 09:40
Muhteşem açılış
Muhteşem açılış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, “Bölgemiz ve ülkelerimiz için tarihi bir adım atıyoruz. İlave yatırımlarla kapasiteyi 31 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz. Yunanistan sınırına ilk gaz teslimatını ise Haziran 2019’da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. TANAP sadece arz güvenliği değil rota üzerindeki ülkelerin refah ve istihdamına da katkı verecektir” dedi. Türkiye’nin bölgesel enerji hatlarının merkezi olma vizyonuna TANAP ile bir adım daha yaklaştığını söyleyen Erdoğan, “Ülkemizin yatırımlar için güvenli bir liman ve istikrar adası olduğunu gösterdik. Şimdi önümüzde daha büyük hedefler var. Buradan alınan ilhamla yeni başarı hikayeleri yazmak var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımıyla Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük ve uzun boru hattı projesi olan TANAP’ın açılışını gerçekleştirdi. Törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören de katıldı. Liderlerin katılımıyla ilk gaz akışı da vana açılarak gerçekleşti. Türkiye ve Avrupa’yı besleyecek olan projede hisse sahibi olan Türkiye, enerjide transit ülke yerine merkez ülke olma konumunu da güçlendirdi. TANAP’tan Türkiye’ye gelecek doğalgazın mevcut kontratlardan daha ucuz olması bekleniyor. Erdoğan, projenin açılışı sonrasında davetlileri için bir iftar yemeği de verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑