DÜNYA

Mursi, Mısır ordusu liderini görevden uzaklaştırdı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkenin siyasi nüfuzu büyük liderlerinden Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantaviyi emekliye sevkettiğini ilan etti.

12 Ağustos 2012 Saat: 21:55
Mursi, Mısır ordusu liderini görevden uzaklaştırdı
Mursi, Mısır ordusu liderini görevden uzaklaştırdı

Mübarek döneminde 20 yıl boyunca savunma bakanlığı yapmış olan Hüseyin Tantavi, devrim sonrasında geçici olarak iktidarı devralan Askeri Konsey'in başkanıydı,

Cumhurbaşkanı Mursi, Tantavi'nin yardımcısı Genelkurmay Başkanı Sami Annan'ın da emekliye sevkedildiğini açıkladı.

Müslüman Kardeşler'in üyesi Cumhurbaşkanı Mursi'nin yaptığı bir diğer sürpriz açıklama, Askeri Konsey tarafından geçirilen ve cumhurbaşkanlığı yetkilerini kısıtlayan yasa değişikliklerini iptal ettiğini duyurması oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali'nin devlet televizyonundan okuduğu açıklamada Abdulfettah Sisi'nin savunma bakanlığına, Sıdkı Subhi'nin de genelkurmay başkanlığına getirildiği bildirildi.

BBC Orta Doğu muhabiri, Mursi'nin attığı bu adımın askerler ve Müslüman Kardeşler arasındaki iktidar mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olarak görüldüğünü aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Mursi, Sina Yarımadası'nda 16 Mısır güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bölgedeki bazı askeri yetkilileri de görevden almıştı.

Mısır güvenlik güçleri bundan önceki saatlerde Sina Yarımadası'nda farklı noktalarda operasyonlar düzenledi. Sayısı kesin olmamakla birlikte bazı silahlı kişilerin öldürüldüğü bildiriliyor.

El-Mısri el-Yavn gazetesinin internet sitesinde, Sina yarımadasının kuzeyinde yer alan el-Gura köyünde militanlara ait olduğu iddia edilen bir evin füzeyle vurulduğu ve saldırıda yedi kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Çarşamba günü ülkenin istihbarat şefi ve bölge valisinin görevlerine son vermişti.

Geçen Pazar günü militanların Mısırlı birliklere karşı düzenlediği saldırının Sina bölgesinde son yıllarda görülen en ölümcül saldırı olduğu söyleniyor.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑