GÜNCEL

Muş-Diyarbakır karayolunda çığ faciası!

Muş-Diyarbakır karayolunda mahsur kalan 30 kişiyi kurtarmaya giderken çığ altında kalan 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu.

9 Şubat 2015 Saat: 21:13
Muş-Diyarbakır karayolunda çığ faciası!
Muş-Diyarbakır karayolunda çığ faciası!

Diyarbakır'dan Muş'a gelen 30 kişi, karayolu üzerindeki Keklik Çeşmesi mevkisinde dün gece saat 23.00'ten bu yana kar ve tipi nedeniyle mahsur kalmıştı. Mahsur kalanları kurtarmak için çalışan karayollarına ait 3 adet iş makinesinin üzerine çığ düştü. Bu esnada çığ altında kalan bir iş makinesinde bulunan Dursun Kızıldağ ve Medeni Maral, araç içerisinde mahsur kaldı. Yaklaşık 1 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen personeller, kar savurma aracının camını kırarak kurtuldu.

İl özel idaresi ekipleri de, çığ altında kalan vatandaşları ve araçları kurtarmak için 2 adet kar savurma aracıyla bölgeye hareket etti. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aşan bölgede karla mücadele eden ekipler, yeni bir çığ tehlikesinden dolayı güçlükle ilerledi.

"CAMI KIRDIM ÇIKTIM"

Çığ altında kalan Karayolları 113'üncü Şube Şefliği çalışanlarından Medeni Maral, karla mücadele yaparken çığ geldiğini ifade ederek, "Aşid (çığ) geldi ve biz de altında kaldık. Kapıyı açamayınca pencereyi kırdık ve dışarı çıktık" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise, 24 saattir karla mücadele çalışması yapıldığını belirterek, "Etkili olan kar yağışı nedeniyle Muş-Diyarbakır karayolu kapanmış bulunmaktadır. 24 saattir karla mücadele çalışması devam etmekte. İl Özel İdaresi olarak kapanan yolların açılması için bizler de takviye verdik. Geceden beri 2 araç mahsur kalmıştı onlar kurtarıldı. şimdi de karayollarına ait aracın üzerine çığ gelmişti. Yaklaşık 4-5 metre yüksekliğindeki kar birikintisini rotatifle temizleyerek yol açma çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da, çığ altında kalan personelin kendi imkanıyla kurtulduğunu söyledi. Sulhattin Ömeroğlu şöyle konuştu:

"Dün akşam saatlerinde başlayan kar ve tipi nedeniyle Kulp yolunda ulaşımda sıkıntılar başladı ve araçlarımızı yönlendirdik. Dün gece saatlerinde 25-30 vatandaşın mahsur kaldığını duyduk. Şubedeki tüm araçları bu bölgeye yönlendirdik. Çalışma esnasında bir rotatifin üzerine çığ geldi ve rotatif halen çığın altında. Çok şükür personelimizin sağlık durumu iyi. Yaklaşık 3-4 saat çığ altında kalan personelimiz kendi imkanlarıyla kurtuldu."

YOL ULAŞIMA KAPATILDI


Muş Valiliği de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yolun 3 gün boyunca ulaşıma kapatıldığının ifade edildiği açıklamada, "Muş-Kulp yolunda meydana gelen çığ sonucu 3 iş makinesi çığ altında kalmıştır. Aralıksız kurtarma çalışmaları sonucu iş makinelerindeki çalışanlar kurtarılmıştır. Araçların kurtarılması için çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yoğun kar yağışı ve tipi devam ettiğinden Muş- Kulp karayolu 9 Şubat 2015 (Pazartesi) günü dahil olmak üzere, 3 gün süre ile ulaşıma kapatılmıştır. Vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları can ve mal güvenliği bakımından önem arz etmektedir" denildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI


Öte yandan dün geceden bu yana bölgede mahsur kalan 30 kişi de, iş makineleri ve İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu kurtarılarak Diyarbakır'a yönlendirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑