YAŞAM

Muş Üçdere köyünde hayvanlar otlamaya yüzerek gidiyor

MUŞ'un merkeze bağlı Üçdere köylüleri, büyükbaş hayvanlarını otlamak için Murat Nehri'nin kolu Karasu'dan yüzdürerek karşıya geçirmek zorunda kalıyor.

28 Nisan 2013 Saat: 18:10
Muş Üçdere köyünde hayvanlar otlamaya yüzerek gidiyor
Muş Üçdere köyünde hayvanlar otlamaya yüzerek gidiyor
Üçdere köylülerinin 500 büyük başhayvanı, köy ile mera arasında köprü olmaması nedeniyle, otlamak için her gün sabah ve akşam Karasu Nehri'nin azgın sularını yüzerek geçmek zorunda kalıyor. Zorlu yolculukta büyük tehlikeler aşarak karşı kıyıya ulaşan büyükbaş hayvanlar, nehrin kenarındaki çamurdan da sahiplerinin yardımı ile çıkıyor. En yakın köprünün 2 kilometre uzakta olması nedeniyle, hayvanlarını karşıya geçirmek için Karasu'dan yüzdürmek zorunda kaldıklarını belirten köylülerden Saim Aydın şöyle dedi:

"Suyun azgın olduğu zamanlarda her yıl çok sayıda hayvanımız suda boğulup gidiyor. Bizim tek isteğimiz mera ile köy arasında bir köprünün yapılması. İneklerin her gün suya girmesi nedeniyle süt verimleri de düşüyor, memelerinde hastalık oluşuyor. Tek geçim kaynağımız bu olduğu için hem hayvanlar hem de biz bu çileyi çekmek zorunda kalıyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑