YAŞAM

Musa Amca yaşam savaşını kaybetti...

Evine giderken Çekirge Caddesi’nde bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralanan hayırsever işadamı Musa Coşkun (79), 50 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

16 Ağustos 2012 Saat: 00:14
Musa Amca yaşam savaşını kaybetti...
Musa Amca yaşam savaşını kaybetti...
Yaptırdığı okullarla eğitime büyük destek sağlayan işadamı Musa Coşkun, 25 Haziran’da evine gitmek için Çekirge Caddesi’nde karşıdan karşıya geçerken plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. 

50 gündür Çekirge Devlet Hastanesi yoğun bakın ünitesinde yaşam savaşı veren Coşkun, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Coşkun’un cenazesi, yarın Ulucami’de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ’ın Keban ilçesine götürülecek.

HAYATINI EĞİTİME ADADI...
 
Musa Coşkun, 8 çocuklu bir ailenin oğlu olarak 1933’de Elazığ’ın Keban ilçesinde doğdu. Coşkun, ailesinin maddi durumunun iyi olmaması sebebiyle okuyamamasına rağmen okuyan insanlara yıllarca imrendi.

1989’da tekstil ve inşaat sektöründeki iş hayatıma veda ederek, ’Kendi Okulunu Kendin Yap’ kampanyasına adını ilk yazdıranlardan biri oldu. Musa Coşkun, Milli Eğitim Bakanlığı’na okul, öğretmenevi, spor salonu, öğretmen lojmanı gibi tesislerin de aralarında bulunduğu 35’in üzerinde bina yaptırdı. 

Coşkun, Kestel merkez ve köylerine 2 lise, 6 ilköğretim okulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası, Halk Eğitim Merkezi, 40 yataklı öğretmenevi, 18 daireden oluşan öğretmen lojmanı yaptırdı ve çok sayıda öğrenciye de burs imkanı sağladı. Coşkun, son olarak Keban ilçesine milli eğitim binası yaptırmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑