GÜNCEL

Muş'ta, hendekle yol kapatanlara operasyon

Güvenlik güçleri, Muş'un Varto ilçesinde hendek kazarak yol kapatan gruplara karşı hava destekli operasyon düzenledi. Saatler süren uğraşın ardından hendekler iş makineleri ile kapatıldı ve karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

10 Haziran 2014 Saat: 16:53
Muş'ta, hendekle yol kapatanlara operasyon
Muş'ta, hendekle yol kapatanlara operasyon

Muş'un Varto ilçesinde hendek kazarak yol kapatan gruplara,güvenlik güçlerince hava destekli operasyon başlatıldı. Bir grup, Varto-Karlıova karayolunun 10. kilometresindeki Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce yol kesme eylemi gerçekleştirdi. Hendek kazarak barikat kurdukları yolda kimlik kontrolü yapan ve araçların geçişine izin vermeyen bu gruplara karşı, bu sabah erken saatlerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri tarafından hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi. 

Güvenlik gerekçesiyle bölgeye geçişlere izin verilmediğini belirtenAnadolu Ajansı, karayolundaki hendekleri kapatmak için bölgeye giden 2 kepçe operatörünün de PKK ’lılar tarafından açtığı ateş sonucu yaralandığını bildirdi. Askeri araçlarla Varto Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. 

İŞ MAKİNELERİ ATEŞE VERİLDİ 
Olayın ardından güvenlik güçlerinin geri çekildiği bölgede, gösterici gruplar 2 kepçe ile bir kamyonu molotof kokteyli atarak ateşe verdi. 

Ancak bir süre sonra, yolu kapatan hendeklerin bulunduğu bölgedeki Leylek köyü yakınlarına, jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemleri altında iş makinaları tekrar geldi. İş makinaları ile hendekler kapatılırken, yolu kapatan gruplar güvenlik görevlileri ile çalışan görevlileri taş yağmuruna tuttu. 

Atılan taşlardan 4 jandarma eri yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan ambulanslarda ayakta tedavi gördü. Yeniden ulaşıma açıldığı belirtilen Karayolunda güvenlik kuvvetlerinin aldığı önlem sürüyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑