YEME & İÇME

“Mutfağım Anadolu” tatları yarıştı

KO-MEK her yıl kursiyerlerin kendi branşlarına yönelik yarışmalar düzenleyerek dereceye girenleri ödüllendiriyor

9 Nisan 2016 Saat: 14:12
“Mutfağım Anadolu” tatları yarıştı
“Mutfağım Anadolu” tatları yarıştı

Bu yıl “Mutfağım Anadolu” temalı yemek ve tatlı yarışması düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)’te yarı final heyecanı vardı. Antikkapı restoranda düzenlenen yarı finalde KO-MEK kursiyerlerinin hazırladığı birbirinden güzel tatlılar ve yemekler finale çıkabilmek için mücadele etti. Doğu Marmara Aşçılar ve Şefler Derneği üyelerinin jüriliğini yaptığı yarışma yemekler ve tatlılarda 4’er kategoriden seçildi. Yemeklerde; Hünkar Beğendi, Kuru Patlıcan Dolması, Patlıcanlı Tepsi Kebabı Ve Patlıcanlı Etli Güveç yarışırken tatlılarda ise Kalbura Bastı, Dilber Dudağı, Baklava Ve Kadayıf dolması yarıştı.

USTA AŞÇILAR JÜRİ ÜYELİĞİ YAPTI

Sabah saatlerinde tatlılar ile başlayan yarışmaya 23 kursiyer başvurdu. Yaklaşık 2 ay önce Kocaeli’nde faaliyet göstermeye başlayan ve 300’e yakın üyesi ile ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Doğu Marmara Aşçılar ve Şefler Derneği Başkanı Emre Oruç ve üyeler Aziz Kayabaşı ile Burak Çetinbaş’ın özenle inceleyerek puanlandırdığı yarışmada ilk 6’ya girenler finalde yarışmaya hak kazandı. Öğleden sonra yapılan yemek kategorisi yarışmasında ise bu kez 22 kursiyer birbirinden güzel tatlarla yarıştı. Jüri üyelerinin dereceye girenleri seçmekte zorlandığı yarışmada en yüksek puanı alan 6 kursiyer finale kalmaya hak kazandı.

‘’KO-MEK PROFOSYONEL EĞİTİM VERİYOR’’

Yarışma sonrasında açıklama yapan Doğu Marmara Aşçılar ve Şefler Derneği başkanı Emre Oruç, yarışmaya katılan tüm tatların birbirinden eşsiz güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, dereceye girenleri seçmekte zorlandıklarını vurguladı. KO-MEK’in profesyonelce eğitim verdiğini bir kez daha gördüklerini ifade eden Oruç, tüm yarışmacıların birer usta aşçı gibi hazırlandığını belirtti.

FİNAL 28-29 NİSAN’DA SEKAPARK’TA

55 yarışmacının katıldığı yarışmada her iki kategoride ilk 6’ya girenler finale yükseldi. 28 Nisan’da tatlılar, 29 Nisan’da ise yemeklerin yarışacağı final programı Sekapark’ta düzenlenecek. Finalde dereceye giren kursiyerlere birbirinden güzel hediyeler verilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑