DENİZ

Nemrut limanlar bölgesindeki gemide yangın

Aliağa Nemrut limanlar bölgesinde yanaşık halde bulunan “HEKMEH” adlı kuruyük gemisinde dün gece saatlerinde yangın çıktı.

27 Şubat 2013 Saat: 21:15
Nemrut limanlar bölgesindeki gemide yangın
Nemrut limanlar bölgesindeki gemide yangın
Dün gece 21:30 sularında Aliağa Nemrut limanlar bölgesinde bulunan HEKMEH adlı geminin yaşam mahalinde yangın meydana geldi. 


Olay, liman yetkilileri tarafında farkedilerek alarma geçildi ve limanın yangın söndürme sistemleri devreye alınmak üzere hazır hale getirildi. Eş zamanlı olarak, bölgede yetkili kılavuzluk ve römorkaj teşkilatı olarak görev yapmakta olan UZMAR ekiplerine de yangın ihbar yapıldı.

İhbar üzerine UZMAR'a ait, FİFİ 1 (2400 m3/h deniz suyu) yangın söndürme kabiliyetli “ALTUĞ 2”, “ALSANCAK” ve “ALSANCAK 6” adlı römorkörleri olay yerine sevk edildi.


Olaya kısa sürede müdahale eden UZMAR ekipleri, gemi kaptanı ve personeli ile iletişime geçti. Gemi kaptanı ve Aliağa Liman Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüten ekipler, römorkörler vasıtasıyla denizden su sıkarak müdahaleye başladı. Aynı zamanda karadan, liman ve belediye itfaiyeleri de söndürme operasyonuna destek verdi.

Denizden römorkörler, karadan itfaiyelerin müdahalesi sonrasında yaklaşık 1 saat içerisinde yangın tamamen kontrol altına alındı. 

Böylelikle, Nemrut Limanının hem denizden hem de karadan gemi ve iskele yangınlarına müdahale bakımından en üst seviyede hazırlıklı olduğu bir kez daha görülürken, başarılı müdahale sayesinde yangının herhangi bir can kaybı, yaralanma ve deniz kirliliğine sebebiyet vermemiş olması tüm ilgililer ve yetkililer tarafından memnuniyetle karşılandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑