SPOR

Nevin, Aslı ve Gamze finallerde

Nevin Yanıt, Olimpiyatta kadınlar 100 metre engellide aldığı 12.70lik derecesi ile finallere adını yazdırdı. Gamze Bulut ve Aslı Çakır Alptekin serilerinde başarılı yarışlar çıkararak yarı finalde koşma hakkını elde etti.

6 Ağustos 2012 Saat: 16:00
Nevin, Aslı ve Gamze finallerde
Nevin, Aslı ve Gamze finallerde

100 metre engellide üst üste iki kez Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanıt, Olimpiyat seçmelerinde aldığı 12.70 ile finallere kalmayı başardı.

Bu sezon için 12.59 hedef koyarak 2012 Londra'ya gelen Yanıt, yarıştan sonra kendisini çok yormadığını ve heyecanla yarınki finalleri beklediğini söyledi. Ancak Nevin'in bu sözlerinden birkaç dakika sonra Jamaikalı elendi.

Yanıt, kendisinden daha iyi derece yapan Foster-Hylton'ın hatırlatılması üzerine daha önce Jamaikalı atleti geçtiğini gene geçebileceğini dile getirdi.

Yanıt'ın yarın yapılacak finallerde en önemli rakipleri ABD'li Lolo Jones (12.68), Avustralyalı Sally Pearson (12.57) ve Kellie Wells (12.69) olacak.

FAVORİ ELENDİ
Yarışların en önemli favorisi Jamaikalı Brigitte Foster-Hylton ise seçmelerde takıldığı engel nedeniyle yavaşladı va finallere kalamadı. Deneme turlarında 12.45 derece yapan Foster-Hylton, seçmelerde ancak 13.98 yaparak sonuncu oldu.

Finalin en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Jamaikalı atlet bu sonucun ardından sinir krizi geçirdi ve yerlerde süründü. 

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN VE GAMZE BULUT YARI FİNALDE
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 1500 metrede 2. seride koşan Aslı Çakır Alptekin 4:13.64'le serisinde 3. olarak yarı finale yükseldi.

Londra 2012'de kadınlar 1500 metre elemelerde üçüncü seride piste çıkan Gamze Bulut oldukça iyi bir yarış çıkardı. 

Son tura girilirken 3. sırada yer alan Gamze, yaptığı atakla ilk sıraya yükseldi. 4:06:70'lik derecesiyle finişi ilk sırada gören Gamze Bulut, yarı final biletini elde etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑