GÜNCEL

Novakid İngilizce öğretiminde sanal gerçekliği kullanıyor!

San-Francisco, Ocak 20, 2023 - 4-12 yaş arası çocuklar için Avrupa'nın önde gelen online İngilizce okulu Novakid, dilin içerik bağlamında öğretildiği sanal gerçekliğe dayalı geliştirilmiş Virtual Explorer kursunu duyurdu.

20 Ocak 2023 Saat: 16:36
Novakid İngilizce öğretiminde sanal gerçekliği kullanıyor!
Novakid İngilizce öğretiminde sanal gerçekliği kullanıyor!

Eğitimde sanal gerçeklik kullanmak öğrencilere yoğunlaştırılmış bir deneyim sunulmasına yardımcı oluyor. Bu sayede öğrenci öğrendiklerini daha kolay sindirip daha fazlasını akılda tutabiliyor. Novakid'din Virtual Explorer (Sanal Kaşif) İngilizce kursu da İngilizce öğretiminde interaktif ve ileri seviye içeriği ile öğrencilerin böyle bir deneyim yaşamasını amaçlıyor.

Sanal Gerçeklik derslerini gösteren görsel

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nın (CEFR) A2 ve B1 seviyeleri arasında köprü kuran bu seviye, 100'den fazla özenle tasarlanmış sürükleyici ders içermektedir.

Önceki İngilizce programlarında olduğu gibi, öğrenciler tamamen sürükleyici bir ortamda yeni kelimeler ve dilbilgisi öğrenip pratik yaparken, özümseyecekleri ve tartışacakları bir dizi zengin metinle okuma becerilerini bir üst seviyeye taşıyacaklar. 

Novakid'in önceki seviyelerinde eğitim almış olan öğrenciler, İçerik ve Dil Entegreli Öğrenime (CLIL) ayrılmış dilin içerik bağlamında öğretildiği düzenli derslerden zaten keyif almış olacaklardır. Virtual Explorer'da bu strateji her bir derse kendi teması verilerek genişletiliyor. 

Üst Düzey Düşünme Becerilerine Odaklanma

Buna paralel olarak, öğrencilerin bir dizi zengin ve ilgi çekici konu aracılığıyla geliştirdikleri Üst Düzey Düşünme Becerilerine (HOTS) odaklanılıyor. HOTS, yaratıcılığı, değerlendirmeyi ve analizi teşvik ederek öğrencilerin mevcut dil becerilerini ve düşünme biçimlerini geliştirir. 

Bunlar, temel dil becerilerini güçlendirirken pratik yapma ve geliştirme fırsatı bulacakları çok değerli yaşam becerileridir. 

Üst Düzey Düşünme Becerileri öğrencilerin gelişimi için harikadır çünkü bu becerileri sınıf dışındaki durumlara ve bağlamlara daha etkili bir şekilde adapte edebilirler.

İletişimsel Yaklaşım

Virtual Explorer, İletişimsel Yaklaşımı benimseyen çok kapsamlı bir seviyedir, bu nedenle öğrenciler iletişim becerilerini bir dizi farklı yolla geliştirirler.

Sanat, müzik ve şehir planlama alanlarında yaratıcı ve yenilikçi olurlar. Spor, edebiyat ve keşifler dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda insan başarılarını kutlarlar. Genel kültürleri artar. Karar verme becerilerini geliştiren gerçek hayatta kullanabilecekleri seçimler yaparlar. Aktif dinleme becerilerini geliştiren açık diyaloglara katılırlar. 

"Seviye karmaşık ve teşvik edici metinlerle dolu olsa da, bilgi vermekten çok daha fazlasını yapıyoruz. Öğrenciye materyalin derinliklerine inmesi ve açıkça sunulanın ötesinde bir anlayış geliştirmesi için alan tanıyoruz.", diyor Novakid'in CEO'su Max Azarov.

Sanal Gerçeklik

Öğrenciler her derste Google Street View tarafından desteklenen en az bir sanal gerçeklik slaydını ziyaret ediyor. Slaytlar, öğrencilerin öğrendikleri dünyaya sanal olarak adım atabilecekleri 360 derecelik fotoğraflardan oluşuyor: benzersiz, genellikle nefes kesici yerler!

Eğitimde sanal gerçekliğin en büyük faydalarından biri, öğrendiğiniz dünyaya tamamen dahil olmanızdır - bu da akılda kalıcılık için mükemmeldir. 

Öğrenciler her dersten bir yeri, tarihin bir dönemini veya kendileri için yeni olabilecek bir konuyu ilginç ve ilgi çekici bir şekilde okumuş, tartışmış ve keşfetmiş olarak ayrılacaklardır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑