GÜNCEL

O hain köyümüzü utandırdı

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olarak kalkışmayı Akıncı Üssü’nden yöneten Adil Öksüz’e, doğduğu K.Maraş’taki Hacıveli Uşağı köyünden büyük öfke var

31 Temmuz 2016 Saat: 11:06
O hain köyümüzü utandırdı
O hain köyümüzü utandırdı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, hainlerin merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü'nde bulunan tek sivil olan ve kalkışmayı yönettiği iddia edilen FETÖ'nünHava Kuvvetleri İmamı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Adil Öksüz'e, doğduğu köyde yaşayanlar da tepkili. Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı 150 haneli ve 600 kişinin yaşadığı Hacıveli Uşağı köyünün 12 yıllık muhtarı Ali Doğan (49), hain dediği Öksüz'le ilkokulu birlikte okuduklarını anlatarak, "15 yaşına kadar köydeydi. Daha sonra babasının işi nedeniyle Hatay'a taşındılar. Adil'in ihanetini duyunca beynimizden vurulmuşa döndük. Köyden ayrıldıktan sonra bir daha hiç gelmediler. Ama zengin olduğunu, annebabasına İstanbul'da lüks ev aldığını duyduk. Babası nasıl aldığını sorunca 'siz oturun kaynağını sormayın' demiş. Biz FETÖ'cülere hiç fırsat vermedik ve boyun eğmedik. Köyden hiç kimse çocuklarını FETÖ'nün yurtlarına ya da dershanelerine göndermedi. Adil Öksüz ve FETÖ ile gönül bağımız olsaydı, gençlerimiz gurbet ellerde hamallık ya da başkalarına ırgatlık yapmaz, devlet kademelerinde çalışıyor olurdu. DedelerimizÇanakkale'de, Yemen'de şehit oldu. Bu köyden böyle bir vatan haininin çıkması, bizi çok üzdü" dedi.

"SOYADIMIZDAN UTANIYORUZ"
Mustafa Öksüz (68) ise "Hiç bir akrabalığımız yok. Köyümden, hem de benim soyadımı taşıyan bir kişininin bu vatana ihanet etmesinden daha kötü ne olabilir ki? Dedem Abdullah Öksüz bu vatana 14 yıl askerlik yapmış. Yemen'de İngilizlere esir düşmüş. Vücudundaki kurşun yaralarını bize gösterirdi. O hainin adalet karşısında hesap vermesini bekliyorum." Hüseyin Öksüz (66), de "Hoca maskesi arkasında hainlik yapan birinin soyadını taşımaktan utanıyorum. Değiştirmek için çocuklarımla görüşeceğim. Eline Kuran almış bir insan, vatanına hainlik yapar mı? İnsanları yıllarca dinle kandırıp kendileri devlet kademelerine sızdılar." diye konuştu. Mustafa Akıllı (65) ise "Erkeklerinin çoğunu Çanakkale'de şehit veren köyden böyle bir hainin çıkması onurumuzu kırdı" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑