DÜNYA

Obama: Yönetmen karanlık bir karakter

ABD Başkanı Barack Obama, Hz. Muhammede hakaret içeren filmin yönetmenini karanlık bir karakter şeklinde nitelendirdi.

19 Eylül 2012 Saat: 12:44
Obama: Yönetmen karanlık bir karakter
Obama: Yönetmen karanlık bir karakter

Ünlü talk şovcu David Letterman'ın ''The Late Show'' programına konuk olan Obama, ABD'de yaşayan bir yönetmen tarafından çekilen filmin neden olduğu protestolar ve ABD'nin Ortadoğu'daki bazı diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Obama, ''Burada yaşayan birisi, bir çeşit karanlık bir karakter tarafından çekilmiş, Peygamber ve İslam'ı hedef alan son derece rencide edici bir film var ortada ve bu film Müslüman dünyasının çoğunda büyük bir kırgınlığa neden oldu. Bir taraftan da şu oldu; radikaller ve teröristler bunu Libya'daki konsolosluğumuz dahil bazı elçiliklerimize saldırmak için bir gerekçe olarak kullandı'' diye konuştu.

Buradaki ironinin, Bingazi'deki konsolosluğa düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren ABD'nin LibyaBüyükelçisi Chris Stevens'ın, Libya'yı eski diktatör Muammer Kaddafi'den kurtarıp özgürleştirmek için kendilerine yardım etmiş olması ve Libyalıların büyük çoğunluğu tarafından çok sevilmesi olduğunu ifade eden Obama, ''Bu radikaller, Libya halkının fikirlerini temsil etmiyor'' dedi.

Hoşgörüsüzlük ve aşırıcılık silsilesinin Müslümanların büyük çoğunluğunu temsil etmediğini ve El Kaide'nin bunun en iyi örneğini oluşturduğunu kaydeden Obama, ancak bu ülkeler eğer başarılı olmak istiyorsa, bu tip grupları yalnız bırakmaları gerekeceğini, aksi takdirde şiddet sarmalının görülmeye devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑