DÜNYA

Obama'nın rakibi büyük pot kırdı

ABDde Cumhuriyetçi Partinin ABD başkan adayı Mitt Romney bağış kampanyasına ilişkin bir konuşma yaparken ağzından kaçırdığı sözler başına dert açtı.

18 Eylül 2012 Saat: 10:28
Obama'nın rakibi büyük pot kırdı
Obama'nın rakibi büyük pot kırdı

Mitt Romney'nin, ön seçimlerde başkan adaylığının kesinleşmesinin ardından 17 Mayıs'ta, Florida eyaletinde, Sun Capital Partners adlı yatırım firmasının eş başkanı Marc Leder'in evinde, seçim kampanyasına bağış için düzenlenen özel bir etkinlikteki konuşması internete sızdı. 

Mother Jones adlı haber sitesinde yayınlanan video kaydında Romney'nin, şu sözleri dikkat çekti: 
''Yüzde 47 oranındaki (Amerikalılar) ne olursa olsun Obama'ya oy verecek. Yüzde 47'si onunla (Obama ile) birlikte, bunlar hükümete muhtaç, bunlar kendilerinin mağdur kimseler olduklarına inanıyorlar, bunlar hükümetin onlarla ilgilenmek gibi sorumluluğu olduğuna inanıyorlar, bunlar yiyeceğe, barınağa, sağlık hizmetlerine hakları olduğuna inanıyorlar. Ve (onlara göre) hükümet bunu onlara vermeli ve onlar, ne olursa olsun bu başkana oy verecekler. Görevim, bu insanların derdine düşmek değil.'' 

Ses kaydında, Obama'yı sürekli Çin'e karşı politikalarında eleştiren Romney, geçmişte ''fabrika satın almak için Çin'e gittiğini'' de ağzından kaçırdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑