DÜNYA

OBAMA'NIN RAKİBİNE KASET ŞOKU!

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Mitt Romney’nin gizlice çekilmiş kasedi olay yarattı.

18 Eylül 2012 Saat: 13:49
OBAMA'NIN RAKİBİNE KASET ŞOKU!
OBAMA'NIN RAKİBİNE KASET ŞOKU!

Görüntülerde Romney yoksulları umursamadığını söylüyor. Kaset iki ay az bir zaman kala seçim ortamına bomba gibi düşerken Romney akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyip üslubun zarif olmadığını itiraf etti.

Cumhuriyetçi başkan adayı Romney’nin de kasedi çıktı. 250 milyon doları aşan kişisel servetiyle ABD'nin tarihteki en zengin başkan adaylarından biri olan Romney’nin gizlice kayda alınmış görüntülerinde yoksul Amerikalıları umursamadığını söylüyor.

Liberallerin buluştuğu Mother Jones'un internet sitesinde yayınlanan video, Romney’nin en önemli 30 bağışçısının katıldığı bir akşam yemeğinde çekilmiş. Masalardan birinin üzerinde, muhtemelen bir cep telefonuyla çekilen görüntülerde uzakta sadece Romney’nin başı görünüyor. Salondaki diğer herkesin görüntüsü mozaiklenmiş. Bu görüntüler eşliğinde Romney Amerika’nın yoksul seçmenleri ile ilgili yakışıksız ifadeler kullanıyor.

DEVLETE BAĞIMLILAR
Romney, Amerikan seçmeninin yüzde 47’sinin ne olursa olsun Obama’ya oy vereceğini söyleyerek bu kişilerin ekonomik koşulları nedeniyle devlete bağımlı olduklarını, kendilerini birer kurban olarak gördüklerini söyleyip şöyle devam ediyor:

“Bu insanlar hükümetin onlara bakma sorumluluğu olduğuna inanıyorlar. Sağlık hizmeti, yemek, barınma adını siz koyun bunları hak ettiklerine ve hükümetin bunları kendilerine sağlaması gerektiğine inanıyorlar. Ve bu insanlar ne olursa olsun bu başkana oy verecekler. Bu insanlar gelir vergisi ödemiyorlar. Benim işim, bu insanlar için endişelenmek değil. Onları hiçbir zaman kişisel sorumluluklarını üstlenme ve hayatlarını tek başlarına idame ettirmeye ikna edemeyeceğim.”

SOSYAL MEDYA YIKILDI
Mother Jones’un videoyu yayınlamasını ardından konuşma dün öğleden sonra sosyal medyanın da en çok konuşulan olayı haline geldi. Obama'nın seçim kampanyası yöneticileri kasetle ilgili bir açıklama yayınlayarak, bir ABD başkan adayının kapalı kapılar arkasında böyle bir konuşma yapmasının şoke edici olduğunu söyledi.

Romney'nin sözcüleri ise bir bildiri yayınlayarak, “Romney, Obama ekonomisinde mücadele eden herkese yardım etmek istiyor” dedi.

İÇERİK DEĞİL ÜSLUP HATALIYMIŞ
Gürültü dinmeyince, Romney akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi ve içerikte değil sadece üslupta hata yaptığını savunarak şunları söyledi: “Şöyle söyleyeyim, zarif bir ifade şekli değil. Bir soruya cevap verirken düşünmeden konuşuyorum ve eminim söylemek istediklerimi bundan daha net ve daha etkili bir şekilde ifade edebilirim. Ancak bu, bundan sonra da iletmeye devam edeceğim bir mesaj.”

Mother Jones, kaynağı korumak için kasedin ne zaman, nerede çekildiğini bildirmedi. Ancak Romney’nin adaylığı kesinleştikten sonra yapılan bir konuşma olduğu bildirildi.

Videoları internete yükleyen kişi ise Huffington Post’a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada videoların kendisinin olduğunu söyledi. Kaynak, mesleki sebeplerle ve kendisine dava açılmasını önlemek amacıyla kimliğinin gizli kalmasını istiyor. Rahat olduğu gözlenen Romney espriler de yapıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑