GÜNCEL

Öğretmenin son sözü 'baba' oldu

Konya'da 27 yaşındaki öğretmen ayrıldığı sevgilisi tarafından sokak ortasında kafasından tabanca ile vurularak öldürüldü.

7 Aralık 2012 Saat: 17:51
Öğretmenin son sözü 'baba' oldu
Öğretmenin son sözü 'baba' oldu
Konya'da ayrıldığı sevgilisi tarafından vurularak öldürülen sınıf öğretmeninin babası, kızına telefon açtığında, hırıltılı bir sesle 'baba' dedikten sonra sesinin kesildiğini söyledi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana gelmişti. Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk rapor alarak geldiği Konya'daki baba evinin 100 metre ilerisinde ayrıldığı sevgilisi Hakan B. tarafından kafasına 2 kurşun sıkılarak öldürülmüştü. Olayın ardından bugün Gülşah öğretmenin cenazesi ailesi tarafından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak defnedilmek üzere memleketi Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Bey Köyü'ne götürülmek üzere yola çıktı. Gülşah öğretmenin cenazesinin ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla defnedilmesi bekleniyor.

İKİ KEZ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Gözyaşları arasında konuşan baba Haşim Aktürk, 'Dün kızımı evde göremeyince telefonla aradım. Telefonu açan kızımın sesi hırıltılı geliyordu. 'Baba' dedi ve ses kesildi. O an bir şey olduğunu anladım. Sonra acı hadiseyi öğrendik. Kızım 6 yıldır öğretmen. 3 yıldır da Van'da görev yapıyordu. Bu şahıs kızımı sürekli rahatsız ettiği için iki kez savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Fakat bir şey olmadı. Biz de kızıma rapor aldık, Konya'ya getirdik. Başkan bir ile tayine için başvuruda bulunduk. Tayininin çıkmasını bekliyorduk' dedi.

Van'dan gelerek ayrıldığı sevgilisi Gülşah öğretmeni kafasından vurup öldüren şüpheli Hakan B'ye savcılık kararıyla Gülşah öğretmenin yakınında bulunmama cezası verildiği öğrenildi.

KATİLİNDEN ACI MESAJ: 'KİMSE SİLAH TAŞIMASIN' 

Konya'da, ayrıldığı sevgilisi sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk'ü öldüren zanlı, adliyeye sevk edilirken, "Silah taşımanın sonrasında o anlık bir olaydı, bence kimse silah taşımasın' dedi. 

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta meydana gelmişti. Van'da sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gülşah Aktürk (27), rapor alarak Konya'da ikamet eden anne ve babasının yanına geldi. Gülşah Aktürk'ün Van'da bulunan eski sevgilisi olduğu öğrenilen Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde memur Hakan B. (36) de ayrıldığı sevgilisi ile barışmak için Konya'ya geldi. Konya'da ayrıldığı sevgilisinin evinin önüne giden Hakan B. defalarca aradığı Gülşah Aktürk'ü ikna ederek aşağı indirmesinin ardından olumsuz yanıt alınca tabanca ile vurarak öldürdü.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan zanlı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli, hastaneden adliyeye götürülürken gazetecilerin neden vurdunuz sorusunu yanıtladı. Hakan B., 'O anlık olaydı, benim de silah taşımamın, onun da yanında silah bulundurmasının hatasıydı. Bence kimse silah taşımasın. Çok pişmanım, geceden beri ağlıyorum' dedi. 

Kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi mahkemenin karşısına çıkacak. Polis, olaydan sonra zanlının aracında cinayette kullandığı silahla birlikte kuru sıkı başka bir tabanca daha buldu. Zanlının kuru sıkı tabancanın Gülşah öğretmene ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑