GÜNCEL

Oktar grubuna çatı iddianame: Cinsel saldırı, şantaj, tehdit..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik soruşturmada sona geldi.

22 Haziran 2019 Saat: 10:45
Oktar grubuna çatı iddianame: Cinsel saldırı, şantaj, tehdit..
Oktar grubuna çatı iddianame: Cinsel saldırı, şantaj, tehdit..

Örgüt hakkında 'çatı iddianamesi' hazırlandığı ve 250'ye yakın şüpheliye 31 ayrı suçlama yöneltildiği öğrenildi. Adnan Oktar'ın lideri olduğu suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre; soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcıları Serdar Akan ve Caner Baboğlu tarafından yaklaşık 5 bin sayfalık 'çatı' iddianame hazırlandığı, hazırlanan 'çatı' iddianamenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın onayına sunulduğu kaydedildi. İddianamede 1 numaralı şüpheli Adnan Oktar olurken örgütün yöneticilerinden Tarkan Yavaş ve Ulviye Didem Ürer'in de şüpheliler arasında yer aldığı, 250'ye yakın şüphelinin bulunduğu belirtildi. İddianamede şüphelilere, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Çocukların cinsel istismarı', 'Cinsel saldırı', 'Şantaj', 'Tehdit' gibi 31 ayrı suçlama yöneltildiği kaydediliyor.

25 İSİM İTİRAFÇI OLDU
Soruşturma kapsamında 25 ismin itirafçı olarak ifadesi alınmıştı. 5 bine yakın sayfalık iddianamede örgütün nasıl gelişip büyüdüğünün somut ifadelerle anlatıldığı ve 'çatı' iddianameyle aynı nitelikte olduğu öğrenildi.

ÖRGÜT ŞEMASI
İddianamede örgütün şeması da çıkartıldı. Bilindiği gibi örgütte 1 numarada Adnan Oktar yer alırken Dragos ismi verilen örgüt merkezinde Adnan Oktar ile beraber yaşayan kod ismi 'Dido' olan Didem Ürer 2 numarada yer alıyor. Örgütün hücre sistemlerinden birisi olan 'Kardeşler' grubunun baş yöneticisi olarak ise Tarkan Yavaş bulunuyor. Yavaş'ın Adnan Oktar adına, onun sözcüsü olarak görevlendirildiği belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑