GÜNCEL

Öldürülen teröristin üzerinden bunlar çıktı

Şırnakın Beytüşşebap İlçesine dün gece kalabalık PKKlı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında 10 asker şehit oldu, 7 kişi yaralandı. Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarm

3 Eylül 2012 Saat: 15:17
Öldürülen teröristin üzerinden bunlar çıktı
Öldürülen teröristin üzerinden bunlar çıktı

Asıl hedeflerinin Beytüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ederken, halk evlerine kapandı.

Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 10 asker şehit düştü, 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılardan 3'ü ilçe merkezinde tedavi edilirken, 5'i Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Terörist cesetleri sokağa saçıldı 
Beytüşşebap'a saldıran kalabalık PKK'lı grubundaki bir çok teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, 3 teröristin cesedi ilçe merkezinde bulundu. Öldürülen PKK'lının torbasından otomatik silah, zırh delici ve roketatarlar çıktı.

Terörist cesetlerini almaya kalktılar
Saldırı sırasında çok sayıda işyeri ve binaya da roket ve kurşun isabet ettiği ilçe merkezinde, günün ağarmasıyla Polis Lojmanları önünde 3 PKK'lının cesedini almak isteyen grup, polis tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.

Şehitler için bugün Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Saldırıyı düzenleyen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑