DÜNYA

Olimpiyat Şampiyonlarına İnek Hediyesi

2012 Londra Yaz Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Güney Afrikalı sporculara inek hediye edildi.

1 Eylül 2012 Saat: 20:36
Olimpiyat Şampiyonlarına İnek Hediyesi
Olimpiyat Şampiyonlarına İnek Hediyesi

2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Güney Afrikalı sporculara inek hediye edildi. Şampiyonların bazıları inekleri canlı olarak kabul ederken, Cameron van der Burgh hediyesini 140 kilogram et olarak aldı. 

Beeld Gazetesi'nin haberine göre, Güney Afrika'da mangal yarışmalarını organize eden "Izgara" lakaplı işadamı Jan Scannell, olimpiyatlardan önce verdiği sözü tutarak inekleri sporculara teslim etti. 

Londra'da Güney Afrika'ya üçüncü altınını kazanan kürek takımının 4 sporcusuna da ayrı ayrı inek hediye edildi. Kürekçilerden Ndlovu ve Brittain ineklerini çiftliklere gönderirken, Thompson ve Smith ödüllerini "Güney Afrika'da güneşte kurutulmuş yağsız et" olarak kabul etti. 

İneğini Pietermaritzburg şehrindeki arkadaşının çiftliğine gönderen Ndlovu, gazeteye yaptığı açıklamada, "Altın madalya alan bir sporcu olarak alışılmamış bir hediye olan inek kabul etmekten mutluyum. Bu hediye bizim kültürümüzün bir parçası." dedi. 

Yüzmede altın madalya alan Van der Burgh ve menejeri Ryk ineği yetim yurduna bağışlarken, 200 metre kelebekte 5 salise ile altın kazanan Chad le Clos, ineği henüz kabul edip etmeyeceğine karar vermedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑