GÜNCEL

Ölüme davetiye

Coca Cola ve Pepsi gibi diyet içeceklerde kullanılan aspartam, hastalıklara neden oluyor. Uzmanlara göre, bu madde obezite diyabet ve kap hastalıklarını çağırıyor...

12 Temmuz 2013 Saat: 17:39
Ölüme davetiye
Ölüme davetiye
Sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan diyet içeceklerin büyük risk taşıdığı iddia edildi. ABD'deki Purdue Üniversitesi'nden Profesör Swithers, özellikle yapay şekerli içeceklerin sağlıklı mesajı verilmesine çok rastladıklarını belirterek, "İçeceklerde kullanılan bu maddeler, özellikle beyinde büyük zararlara neden oluyor. Obeziteyi de çağırıyor" dedi. Uzmanların bu konudaki düşünceleri de şöyle: 

MAALESEF LOBİ ÇOK GÜÇLÜ 
Düşük kalorili diyet içecek tüketenler ya daha fazla yiyor ya da daha az enerji harcıyor. Aspartam, obezite, tansiyon, kalp hastalıkları ve diyabeti çağırdığı gerçek. Yapay tatlandırıcı içeren diyet içecekleri tüketenlerin kalori açlığı çekerek bunu telafi etme yoluna gittiği ve sonuçta kilo aldıkları kanıtlandı." Ancak aspartam konusunda, çok güçlü bir lobinin olduğuna ve bunun önüne geçilemediği de iddialar arasında. 

BİR KAMYON ŞEKER GİBİ
Uzmanlar, aspartam maddesi hakkında çok ilginç yorumlara yer veriyor. Bir bavul aspartamın bir kamyon şekere denk geldiğni belirten uzmanlar, tüketicileri uyarıyor. Aspartamın aşırı derecede kullanılmasının bir nedeninin de şekere göre çok daha ucuz olması gösteriliyor. ABD'de birçok profesör, yıllardır bu maddenin zararlarına dikkat çekiyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑