TURİZM

"Önce morale ihtiyacımız var''

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Önce morale ihtiyacımız var. İkinci olarak bankaların anlayışlı olup tefeciliği bırakmalı. Devletin de anlayışlı olması lazım” dedi

17 Mart 2016 Saat: 18:52
"Önce morale ihtiyacımız var''
"Önce morale ihtiyacımız var''

Ulusoy, ACE of M.I.C.E Exhibition Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı'nın açılışında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Terör insanlığa karşı yapılan bir hadise. Türkiye bir türbülanstan geçiyor. Güvenlik algısını etkileyen gelişmeler oluyor. Savaşın barışa dönüştüğü Çanakkale'de kendini gösteren birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu mesele hükümetin, belediyenin işi değil bu ülkede yaşayan 77 milyon insanın meselesidir. Şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

2015'te 2 milyonun üstünde insan kongre turizmi için geldiğini, 2 milyar 388 milyon dolar kongre turizmi geliri elde edildiğini ifade eden Ulusoy şunları kaydetti: "Deniz, kum ve güneş son dakika ile kendini kurtarabilir ama kongre turizmi öyle değil. Bugün aynı anda 35 bin kişiye kongre yapabilen bir şehir İstanbul. Hükümet'ten beklediğimiz bazı destekler var. Önce morale ihtiyacımız var. İkinci olarak bankaların anlayışlı olup tefeciliği bırakması lazım. Devletin de anlayışlı olması lazım. SGK ve kredilerde zorlukların aşılması lazım. Bu salonların dolu olması lazım.  Bu salon dolu olursa Topkapı, Ayasofya ve Kapalıçarşı da doluyor. Bizim vazifemiz siyasi otoriteye yurtdışında itibar kazandırmaktır. Başka gidecek yerimiz yok. THY 288 noktaya uçuyor. Dıştan dışa 300 milyon yolcu taşıyor. 300. uçağını almış durumda. Gelecek günlerin aydınlık olduğunu düşünüyorum"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑