BELEDİYE

Önce spor sonra açılış

Başkan Doğan, İbni Sina’da öğrencilerle spor yapıp, kütüphane açtı

5 Ekim 2016 Saat: 15:31
Önce spor sonra açılış
Önce spor sonra açılış

İzmit Belediyesi, okullara kütüphane kazandırmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi’nce Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bulunan İbni Sina İmam Hatip Ortaokulu’nda yaptırılan kütüphane, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış törenine Başkan Doğan’ın yanı sıra İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Belediye Meclis Üyesi Cemil Kampara, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, okul müdürü Mahmut Toksoy, mahalle muhtarı Yaşar Doğan, Okul Aile Birliği Başkanı Zuhal Ay,  öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERLE SPOR YAPIP KİTAP OKUDU

Başkan Doğan açılış için gittiği İbni Sina İmam Hatip Orta Okulu’nun bahçesinde beden eğitimi dersinde bulunan öğrencilerle açma germe hareketleri yaptı. Kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Doğan yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere hükümetlerimiz başta eğitim olmak üzere bu tür yatırımlara her zaman öncülük ediyorlar. Eskiden en büyük bütçe Milli Savunma için ayrılırken artık en çok bütçeyi Milli Eğitime ayırıyoruz” dedi.

“DESTEK ASLİ GÖREVİMİZ”

Başkan Doğan, “Yerel yönetimler olarak okullara destek olmak asli görevimiz olmamasına rağmen, eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüğümüz için her zaman bu işleri severek ve isteyerek yapmaktayız. Her zaman öğretmenlerimizin, çocuklarımızın ve eğitim camiamızın yanındayız. Göreve geldiğimiz ilk günden beri okullara çok amaçlı salonlar, öğretmenler odası, kütüphaneler, veli bekleme yerleri, Atatürk büstleri, çevre düzenlemeleri gibi bir çok alanda hizmetler yapmaktayız. Türkiye’de ilk kez okul hizmet masasını kuran belediyeyiz. Bu hizmetler devam edecek. Annem babam okuyor, öğretmen okursa herkes okur kampanyalarına kitap desteğinde bulunuyoruz. Bütün hedefimiz, devletler yarışında, Türk milletinin, bir anlamda İslam aleminin koruyucu ve hamisi olarak Türkiye’yi daha güçlü ve daha emin ellerde yaşatmaktır. Bu hedefe ulaşmada bizim de bir damla olsun katkımız olursa bundan büyük gurur ve onur duyarız” diye konuştu.

RÖLYEF HAZIRLANIYOR

Başkan Doğan, okula adını veren İbni Sina’yı anlatan ve tanıtan bir rölyef çalışmasını yapmaya hazır olduklarını da söyledi. Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi ve Başkan Doğan, öğrencilerle bir süre kitap okudu. Okul yönetimi ve öğrenciler, İzmit Belediye Başkanı’na yapılan hizmet için çiçek vererek teşekkür etti.  

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑