SAĞLIK

Onlar artık bebek dostu

Kamu hastanelerine Bebek dostu ünvanı verildi

7 Ekim 2016 Saat: 11:04
Onlar artık bebek dostu
Onlar artık bebek dostu

Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin en az 2 yaşına kadar sürdürülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı hastanelerde bebek dostu kriterlerini getirmiş ve bu kriterlere uyan hastanelere bebek dostu ünvanı verdi.Bu kapsamda Kocaeli’deki tüm hastaneler bebek dostu olarak hizmetlerini vermekte iken yeni doğan yoğun bakımı olan kamu hastaneleri  yeni doğan yoğun bakım bebek dostu hastane  olabilmesi için yıl içerisinde Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

 YENİ DOĞAN YOĞUN BAKIMLARA BEBEK DOSTU ÜNVANI VERİLDİ

Başvuru sonrası Türkiye Halk Sağlığı Kurumu denetim ekibi tarafından değerlendirilen SBÜ Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım servisleri, yeni doğan yoğun bakım bebek dostu hastane olmaya hak kazandı. Ayrıca, kriterlerin aktif olarak uygulanmaması halinde iptal edilebilen Bebek Dostu Hastane ünvanının, ilimizdeki kamu hastanelerinin benimsenmiş olarak uygulanması sayesinde devam etmesine karar verildi.

 TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu denetimcileri tarafından Kocaeli kamu hastanelerindeki bebek dostu çalışmalarının ülkeye örnek gösterilebileceği belirtildi. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ nin böyle hassas bir konuda ülkeye örnek gösterilmesinin önemine değinen Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑