GÜNCEL

'Onlarınki timsah gözyaşı'

Cudide öldürülen 5 teröristin cenazesinin helikopterle indirilmesi gündeme oturdu. Savcının aileleri ikna ettiği, helikopter formülüyle provokasyonu önlediği ortaya çıktı...

16 Kasım 2012 Saat: 10:01
'Onlarınki timsah gözyaşı'
'Onlarınki timsah gözyaşı'
Cudi Dağı'ndan gelen fotoğraflar büyük yankı uyandırdı... O karelerde, 4 Kasım günü öldürülen 5 PKK'lının cenazeleri askeri helikopterle indiriliyordu... Tartışma yaratan görüntünün perde arkasına AKŞAM ulaştı. İşte o gün orada yaşananlar:

ANNELERLE GÖRÜŞTÜ
SAVCILIK Cudi'nin yüksek kesimlerinde çıkan çatışmada ölen PKK'lı teröristler Gerdan Oyman, Havva Mehmet Nejat, Abdullah Ceylan, Yasin Musa ve Muhyettin İşlek'in cenazelerinin aileleri tarafından alınmasına izin verdi. Ancak ailelerle birlikte cenazeleri sırtta ve traktörle indirmeye çalışan kalabalık grupla askerler arasında gerginlik yaşandı. 
GRUP cenazelerle Şırnak'a yürümek için diretti. Bunun üzerine müdahale gündeme geldi. Askeri yetkililer, büyük olaylar çıkacağını düşünerek Şırnak Cumhuriyet Savcısı Serhat Özmen'i aradı. Savcı Özmen askere 'müdahale etmeyin geliyorum' diyerek helikopterle olay yerine ulaştı. Özmen, açlık grevleriyle gerginleşen ortam nedeniyle olayların patlak vereceğini düşünüp ailelerle konuşmak istedi. BDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişinin arasında olan aileler, ayrı bir noktada Özmen ile bir araya getirildi. Özmen ailelere 'Gerçekten üzülen sadece sizsiniz. Onlar timsah gözyaşı döküyor. Çocuklarınızın cenazesini provakasyon malzemesi yaptırmayın. Helikopterle taşıyalım' dedi. 

SAVCI BÖYLE İKNA ETMİŞ
Cenazelerin, her koşulda indirilip Adli Tıp'a gönderileceğini anlatan Özmen'in sözlerini dikkate alan aileler cenazeleri helikoptere yükledi. Özmen'in, devletin gücünü göstermek için cenazelerin alınması gerektiğini düşündüğü, provokasyona karşı helikopterlerle taşıttığı öğrenildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑