TEKNOLOJİ

Online platformlardan terapi alanların sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak

Dijitalleşmenin yaygınlaşması, mental sağlık hizmetlerini de online platformlara taşıyor. Günümüzde 335,9 milyon kişi online platformlardan terapi hizmeti alırken, bu sayının 1 yıl içinde yaklaşık 2 kat artması bekleniyor. Yerli mental sağlık platfor

16 Nisan 2024 Saat: 10:45
Online platformlardan terapi alanların sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
Online platformlardan terapi alanların sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte mental sağlık hizmetleri de online platformlara taşınıyor. İnsanlar artık, mobil uygulamalar ve online platformlar aracılığıyla dış etkenlerden bağımsız, uygun maliyetli terapi almaya yöneliyor. Statista’nın açıkladığı veriler, 2024’te online platformlardan terapi hizmeti alan 335,9 milyon kişi sayısının gelecek yıl neredeyse 2 kat artarak 652,4 milyona ulaşacağına işaret ediyor. Online terapiyi en çok kullanan ülkelerin başında da Singapur, İsviçre, ABD bulunuyor. Milyonlarca kişiye mental sağlık desteği vermeyi ve toplumun psikolojisine katkıda bulunmayı amaçlayan yerli mental sağlık platformu Terappin ise yapay zeka ve BioData tabanlı yeni ürün lansmanlarıyla birlikte yurt dışında 5 pazara açılmaya hazırlanıyor. Böylece, iyi yaşam deneyimine giden yolda coğrafi sınırları ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

“Mutlu bir dünya yaratmak için global pazarlara açılıyoruz”

Terappin Kurucu Ortağı ve CEO’su Taygun Ersoy, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Platformumuzun temel bileşeni, mental sağlık, esenlik ve refah. Bu nedenle, platformumuzu geliştirmeye ve her bireye en uygun desteği sunmaya devam ediyoruz. Mental desteği, herkes için erişilebilir kılmak amacıyla daha kapsamlı hale getirmek için çalışıyoruz. Mutlu bir dünya gayesiyle, global pazarlara açılıyoruz. Bununla birlikte, daha fazla dil desteği sunacağız, yerel işbirlikleri yapacağız ve yapay zeka motorlarıyla hizmetlerimizi kişiselleştireceğiz. Mental sağlık alanında inovasyona da katkıda bulunacağız.”

“10 yıl içinde 1 milyar kişiye mental sağlık hizmeti vereceğiz”

Önümüzdeki 10 yıl içinde bir milyar kişiye mental sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini aktaran “Terappin Kurucu Ortağı ve CEO’su Taygun Ersoy, “Bireyler, hastalar ve bakım verenlerle, sigorta şirketleri ve işletmeleri tek platformda bir araya getirerek, mental sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, iyi yaşam deneyimine giden yolları özgürleştirmek için dönüşümün öncüsü olma vizyonuyla şu ana kadar 100 binden fazla bireye mental sağlık hizmeti verdik. 15’ten fazla şirkete kurumsal psikolojik danışmanlık partnerliği yaptık. Yüksek lisans eğitimini tamamlamış 300’den fazla uzman klinik psikoloğumuzla gelişmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“Terappin olarak, profesyonel bir ekibe ve kapsamlı bir hizmet modeline sahibiz. Kullanıcıları, yapay zeka desteğiyle ihtiyaç ve beklentilerine en uygun terapistlerle eşleştiriyoruz. Terapi planlarını kendilerine göre oluşturmalarına olanak tanıyoruz. Bireylerin mental sağlık durumlarını belirlemelerine yardımcı olacak ücretsiz ve anonim araçlar da barındırıyoruz. Ruh sağlığı ile ilgili bilgi, eğitim ve destek içeren kapsamlı bir kaynak kütüphanesi sunuyoruz. Global pazarlarda da faaliyete geçmemizle birlikte tüm bu imkanları dünyanın dört bir yanındaki insanlarla paylaşacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑