EKONOMİ

Ordu'ya 'Çikolata Vadisi' kuruluyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Ordu'ya dünyanın ilk 'Çikolata Vadisi' kurulacak...

21 Mayıs 2013 Saat: 15:06
Ordu'ya 'Çikolata Vadisi' kuruluyor
Ordu'ya 'Çikolata Vadisi' kuruluyor
Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, "Dünyanın ilk çikolata vadisinin ilimize kurulacak olması hem fındık hem de yöremiz için oldukça faydalı olacaktır" dedi.

Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından ilkinin Ordu'ya kurulacağı açıklanan çikolata vadisiyle ilgili açıklama yapan Gürsoy, Gülyalı ilçesine kurulması planlanan çikolata vadisine birçok sektörün olduğu gibi kendilerinin de destek verdiğini belirtti.

İlk etapta 5,5 milyon avro harcanarak kurulacak çikolata vadisinin bölgeye prestij kazandıracağını vurgulayan Gürsoy, şöyle konuştu:

"Bu projenin Ordu'da ana geçim ürünü fındığı öne çıkartmak hem de görsel yönden, özellikle Ar-Ge yönünden ilimize çok faydalı bir proje olacağını düşünüyoruz. Burada insanların çikolata vadisi projesi içerisinde ürettikleri değişik ürünler belki de ileride fabrikasyon niteliğine dönecek, istihdam yaratacak. Projenin bölgemize kesinlikle maddi ve manevi çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bunun yanında sosyal yönden de çok fayda getireceğini biliyoruz. Çünkü insanlar Ordu'ya geldiklerinde burada el emeğiyle yapılacak ürünleri görecekler. Burayı gezecekler ve bu ürünleri satın alarak gurbetteki ailelerine götürecekler. Dolayısıyla dünyanın ilk çikolata vadisinin ilimize kurulacak olması hem fındık hem de yöremiz için oldukça faydalı olacaktır."

Ordu ve Giresun'a büyük katkı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu proje hiç kuşkusuz başta Gülyalı ilçemiz olmak üzere Ordu ve Giresun illerine büyük katkı sağlacaktır" diye konuştu.

Proje sayesinde fındıkta iç tüketimin artacağına inandıklarını belirten Cörüt, "Bu proje aynı zamanda bölgemize de ekonomik anlamda fayda sağlayacaktır. Temennimiz, projenin bir an önce hayata geçirilmesidir" ifadesini kullandı.

Cörüt, projenin hayata geçmesiyle bölgenin ekonomik anlamda daha fazla kalkınacağına inandığını kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑