TURİZM

Ortadoğulu turiste 'Bir tane İstanbul var' sloganı ile davet

İstanbul'a Rusya'dan bu yılın ilk üç ayında gelen turist sayısı yüzde 51 gerilerken, Ortadoğulu turist sayısının artırılması için Dubai'de yeni bir adım atıldı.

25 Nisan 2016 Saat: 10:30
Ortadoğulu turiste 'Bir tane İstanbul var' sloganı ile davet
Ortadoğulu turiste 'Bir tane İstanbul var' sloganı ile davet

İstanbul Ticaret Odası 86 ülkenin katılımıyla bugün açılan Ortadoğu'nun en büyük turizm fuarı Arabian Travel Market'te (ATM), 'There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)' sloganıyla tanıtım başlattı.

İTO Başkanı Çağlar, "2016'nın ilk üç ayında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6'yı buldu. Her beş yabancı misafirimizden biri Ortadoğu ülkelerinden geldi" dedi.

Seyahat endüstrisinin Ortadoğu'daki en büyük buluşmalarından biri olan Arabian Travel Market (ATM) Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ekonomi başkenti Dubai'de bugün kapılarını açtı.
İstanbul Ticaret Odası'nın bu yıl özel bir standla katıldığı fuar, 86 ülkenin turizm ve seyahat profesyonellerini buluşturdu. Dört gün sürecek fuarda 2 bin 800 ürün ve destinasyon 26 bin seyahat profesyoneline tanıtılıyor.

İstanbul Ticaret Odası, ATM Dubai'de ilk kez bu yıl 85 metrekare büyüklüğünde bir İstanbul standı açtı. Fuar alanının girişinde ve içindeki reklam alanlarını kiralayan İTO, ziyaretçileri 'There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)' sloganı ile karşılıyor.

ATM DUBAİ KRİTİK BİR DÖNEME DENK GELDİ

İstanbul'a bu yılın ilk üç ayında toplam 2 milyon 149 bin turist geldiğini belirten İbrahim Çağlar, "Ortadoğu ülkelerinden ilk çeyrekte misafir ettiğimiz turist sayısı 420 bini geçti. 2016'nın ilk üç ayında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6'yı buldu. Her beş yabancı misafirimizden biri Ortadoğu ülkelerinden geldi" bilgisini verdi.

Çağlar, İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler içinde 2011 yılında yüzde 11 olan Ortadoğulu turist oranının da 2015'te yüzde 20'nin üzerine söyledi.

LOKUM YAPMAYI ÖĞRENECEKLER

ATM Dubai Fuarı'nın Türkiye Milli katılımını Kültür ve Turizm Bakanlığı yaparken, birçok kurum ve kuruluş da çalışmalara destek veriyor. İstanbul konsept standında ise İTO'nun yanı sıra İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi, howtoistanbul.com, Atlasjet Havayolları, Divan Oteli, EMITT Turizm Fuarı, Mevlana Bazaar, İstanbul Shopping Fest, VialandTema Parkı ve Zorlu Center birlikte çalışıyor.

İSTANBUL TATİLİ HEDİYE

İstanbul standında birçok etkinlik de yapılıyor. Lokum ustaları fuar ziyaretçilerine Türklokumu yapmayı öğretecek. Ayrıca Instagram kullanıcılarının fuar alanında #oneistanbul etiketi ile paylaştıkları en güzel fotoğrafın sahibine İstanbul tatili hediye edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑