GÜNCEL

Ortalık karıştı

Sınırda toplanan kalabalığa askerler müdahale etti

2 Eylül 2016 Saat: 16:07
Ortalık karıştı
Ortalık karıştı

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı açıklamada, bir süre önce Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde beton duvar örme çalışması başlatıldığını hatırlattı. Suriye'nin Ayn el Arap (Kobani) bölgesinden bir grubun sınır hattında toplanarak duvar örme çalışmalarını protesto ettiğini anlatan Çiftçi, "Sınır hattımıza yaklaşan gruba güvenlik güçlerimiz uyarıda bulundu, uyarıları dikkate almayanlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Sınır hattımızda şu anda bir sıkıntı bulunmuyor. Güvenlik önlemlerimiz devam ediyor. Çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ GEÇİŞ GÜZERGAHINI KAYBETMEK İSTEMİYOR"

Güvenlik uzmanları, terör örgütü PKK'nın PYD ile bağlantısını sağlayan önemli geçiş güzergahlarından biri olan Mürşitpınar (Kobani) Suruç hattını kaybetme endişesi yaşadığı için beton duvarın inşaatının tamamlanmaması için çaba harcadığını belirtiyor. Terör örgütü PYD mensuplarının sınır hattındaki çalışmaları engellemek için Mürşitpınar'da farklı bir algı oluşturmaya ve halkı bölgeye yönlendirerek kargaşa çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE TAŞ VE MOLOTOF KOKTEYLİ

Mürşitpınar sınır kapısının batısında toplanan terör örgütü PYD'nin yönlendirdiği bazı kişiler, gruptakilere eylemi sonlandırmamaları konusunda megafonlarla sık sık uyarıda bulunuyor.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruptaki bazı kişiler, Türkiye tarafında bekleyen güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli atıyor. Sınır hattına yönlendirilen TOMA ve zırhlı araçlardan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ediliyor. Ayrıca, araçlardan anons yapan güvenlik güçleri, gruba dağılmaları uyarısında bulunuyor. Öte yandan, Suruç Kaymakamı Çiftçi de olay yerinde inceleme yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑