KADIN

Oruç cildi nasıl yeniliyor?

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan orucun cilde olan faydalarını anlattı.

16 Temmuz 2014 Saat: 19:59
Oruç cildi nasıl yeniliyor?
Oruç cildi nasıl yeniliyor?

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, oruç sayesinde vücudun toksinlerden arınarak cildi yenilediğini söyledi.

Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, “Oruç tutmak tam bir arınma yani detokstur. Vücut toksinlerden arınır ve tüm organlar sindirimle uğraşmak yerine kendini yeniler, cildimiz de buna dahildir.” dedi.

Dr. Gönül Ateşsaçan oruç ve cilt sağlığı konusunda bilgiler verdi. Ateşsaçan, “Oruç tutmak tam bir arınma yani detokstur. Vücut toksinlerden arınır ve tüm organlar sindirimle uğraşmak yerine kendini yeniler, cildimiz de buna dahildir. Unutulmaması gereken konu bolca sıvı alınması gerekmektedir. Bunu da en kolay su, meyve kompostosu, ayrandan alabiliriz.” diye konuştu.

Oruç tutmanın cilt ve güzellik açısından avantajlı hale getirilebileceğini kaydeden Ateşsaçan, “Bol sebze meyve tüketmek, sahurda mutlaka protein ağırlıklı beslenmek, iftarda ise yine protein ve sebze tüketmemiz uygundur.” ifadelerini kullandı.

Sahur beslenmesinin oldukça önemli olduğunu belirten Ateşsaçan, şunları kaydetti: “Sahura kalkmak yerine gece yatmadan önce kahvaltı veya ağır yemekler yenmesi açlık suresini uzatacağı için metabolizma hızın düşmesine, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk ve dikkat azalmasına neden olabilir.”

Ramazan dışında cilt güzelliği için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi veren Ateşsaçan, "Cilt için bolca su ve bol oksijen gerekmektedir. Cilt güzelliği için böğürtlen, yaban mersini, elma, kiraz, siyah erik, ahududu, kızılcık, çilek, avokado, portakal, kırmızı üzüm, brokoli, zencefil kökü, sarımsak, kırmızı lahana, kırmızıbiber, havuç, soğan, domatesin tüketimine önem verilmeli.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑