GÜNCEL

OSGB Sektörü KOTO’da toplandı

Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi, bünyesinde faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) firmalarını sektörel istişare toplantısında buluşturdu. Komite Başkanı Osman Sağlık’ın, Başkan Yardımcısı Zeynep Çakır, Meclis Başkan Yardı

10 Haziran 2023 Saat: 14:53
OSGB Sektörü KOTO’da toplandı
OSGB Sektörü KOTO’da toplandı

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Sağlık, Oda’nın çalışmalarıyla ilgili de kapsamlı bilgiler vererek, “Komitelerimizi oluşturan alt zümrelerle istişare toplantıları geleneğimizi istikrarla sürdürüyoruz. Sahadan aldığımız geri bildirimleri, birliğimiz ve ilgili bakanlıklarla paylaşarak, sektörlerimizin önünü açmaya gayret gösteriyoruz. Yoğun ilgi sebebiyle teşekkür ediyoruz” dedi. Meclis Başkan Yardımcısı Fikret Yıldırım da, üyeleri Oda’nın kendileri için ürettiği hizmetlerden daha fazla faydalanmaya davet ederek, “KOTO sizin Odanız. Firmanızı yada sektörün genelini ilgilendiren sorun ve görüşlerinizi bizlerle paylaşın. Burası çözümün başlangıç noktası. Hizmet ve projelerinden üst düzeyde faydalanın” dedi.

‘TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ’

Açılış konuşmalarının akabinde, firma temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı. Toplantıda genel olarak şu konular üzerine görüş bildirildi; Finansmana erişimde yaşanan sorunlar, hibe ve desteklerin iyileştirilmesi için girişimlerde bulunulması, sektör özelinde etik rekabetin gerçekleştirilebilmesi için çalışma yapılması gerekliliği, iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve kalifiye elaman sıkıntısı, yaşanan fiyat dengesizlikleri sebebiyle mevcudiyeti korumanın zorluğu ve yeni firmaların eklenmesiyle rekabetin artması, fiyat konusunda taban ve tavan fiyat uygulamasına geçilmesi talebi, İstanbul başta olmak üzere civar illere kıyasla Kocaeli’de fiyatların düşük kalması, doktor ve İSG uzmanlarının ücretlerinin artması, 3 sınavın sınav sayısı olarak az kalması, kazaların hemen adli makamlara taşınması ve düşük maaş olması sebebiyle kurslara katılımın düşmesi, az tehlikeli,  tehlikeli ve çok tehlikeli gruplarda taban fiyatlarının bakanlık nezdinde belirlenmesi talebi, Sakarya, Yalova gibi çevre illerle ortak sektör toplantısının düzenlemesi talebi. işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda yetersiz bilgiye sahip olması bu durumun firmaları ucuz olanı tercih etmeye yönlendirmesi, bu konuda iş verenlerin bilgilendirilmesi talebi, Kocaeli Ticaret Odası’nın diğer komite toplantılarında İSG önemi anlatılması ve bu sayede İzmit bölgesinde farkındalığın arttırılması, Denetim sayısının arttırılması, ‘Neden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almalıyız?, İş sağlığı ve güvenliği kültürü, iş etiği, İSG yönetmeliği’ konularında KOTEV kapsamında eğitimler düzenlenmesi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑