GÜNCEL

Osman Baydemir hakkında inceleme!

Polis müdürlerine hakaret ettiği gerekçesiyle Osman Baydemir hakkında inceleme başlatıldı.

5 Kasım 2012 Saat: 13:02
Osman Baydemir hakkında inceleme!
Osman Baydemir hakkında inceleme!
Diyarbakır'da cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla Cumartesi günü yaşanan olaylarda polis müdürlerine hakaret ettiği gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

 

Diyarbakır'ın İstasyon meydanında geçen cumartesi günü yapılmak istenen mitinge Valilik tarafından izin verilmemesi nedeniyle BDP il başkanlığı, Batıkent kavşağı ile Diyarbakır Valiliği önünde gerginlik yaşanmıştı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile BDP'li miletvekilleri ile Belediye Başkanlarının da destek verdiği eylemlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, polis müdürlerine yönelik sarfettiği sözlerle gündeme damgasını vurdu. 

Diyarbakır Valiliği önünde kendisini engellemek isteyen polis müdürlerine yönelik "alçaklar, Faşistler, Allah belanızı versin" diyerek bağıran Baydemir hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Baydemir ile ilgili incelemenin ardından başsavcılık soruşturma açılmasına gerek gördüğünde İçişleri Bakanlığından bu konuda izin talebinde bulunacak. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑