GÜNCEL

Otel barına turiste kazık baskını

National Geographic TV’in sunucusu Conor Woodman’ın, ‘Dolandırıcılar Şehri’ belgeselinde gündeme getirdiği dolandırıcılık yapılan Beyoğlu’ndaki G.H Otel’in barında bu kez Kanadalı bir turistin dolandırıldığı iddia edildi.

4 Aralık 2012 Saat: 13:58
Otel barına turiste kazık baskını
Otel barına turiste kazık baskını
Turistin şikayetçi olması üzerine polis otel işletmecilerinin de arasında bulunduğu 39 kişiyi savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Otelin barına daha önce 37 kez operasyon yapıldı. 484 bin lira belediye tarafından ceza kesildi. Bar işletmecileri cezaları bugüne kadar ödemedi. 

Conor Woodman’ın, çektiği belgeselde gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarının yaşandığı Beyoğlu’ndaki G.H Oteli’nin barına bu kez Kanadalı bir turist dolandırıldı. Kanadalı bir turist içtiği bira için yüksek miktarda hesap çıkarıldığını söyledi ve karakola şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, şikayet üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Ekipler, önceki akşam saatlerinde harekete geçti ve Beyoğlu’ndaki otelin barına baskın düzenledi. 

Operasyonda, bar işletmecilerinin de arasında bulunduğu 13 konsomatris 39 kişi gözaltına alındı. 39 kişi hakkında “yağma” suçlamasıyla emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek. 

Eylül’de de operasyon yapılmıştı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz eylül ayında benzer şikayetler üzerine otel yetkilileri ve çalışanlarının da arasında bulunduğu 28 kişiyi gözaltına almıştı. 28 kişi, çıkarıldıkları adliyeden 60’ar bin lira kefaletle serbest kalmıştı. Otelin barına daha önce 37 kez benzer suçlardan operasyon yapıldığı ve belediye tarafından yaklaşık 484 milyon lira ceza kesildiği ancak bugüne kadar tahsilat yapılamadığı belirtildi.  

Gizli kameraya çekti

National Geografic’in sunucusu Conor Woodman, “Dolandırıcılar Şehri” belgeseliyle dünyanın farklı şehirlerinde yaşanan dolandırıcılık olaylarını gündeme taşırken, son olarak İstanbul’da yaşadıklarını gizli kameraya çekerek aktardı. Daha önce Roma, Marakeş, Prag, Buenos Aires, Barcelona, Rio, Delhi şehirlerini konu alan programın “Dolandırıcılar Şehri” İstanbul bölümü geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Conor Woodman İstanbul’un işlendiği bölümde, gezi teknesinde dolandırılan turistleri gösterdi. Daha sonra Beyoğlu’nda yaşanan dolandırıcılık olaylarına geçti. Bir otelde, 2 biraya 1500 lira hesap geldi. Bir mağdur 2 bira için 3 bin lira hesap geldiğini anlattı. Wodman, kendisini Nuri adıyla tanıdan dolandırıcıdan dolandırıcılık olaylarını nasıl gerçekleştirdiklerini öğrendi. Woodman, programı kapatırken, “İstanbul’a gidecekseniz bütün bunlara dikkat edin ve dolandırılmayın” diye uyarmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑