TURİZM

Otel yatırımları frene bastı

Jones Lang LaSalle Hotelse göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesindeki otel yatırımı aktivitesi 2012nin ilk altı ayında 2011in aynı dönemine göre zayıfladı

1 Ağustos 2012 Saat: 22:43
Otel yatırımları frene bastı
Otel yatırımları frene bastı

Otel yatırımlarının hacmi, 2011'in ilk yarısına göre %12 düşüş ile 3,7 milyar Euro'ya ulaştı. Gerçekleşen alım/satım işlemlerinin % 64'üne tekabül eden çoğunluk, tek varlık satışı şeklinde oldu.

Jones Lang LaSalle Hotels Merkez Avrupa CEO'su Christoph Härleise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ekonomik çalkantı ve Euro bölgesindeki belirsizliğe rağmen, Avrupa'daki çoğu kilit pazarda otel performansında artış gözlemledik. Tatil turizmi yine hareketli bir pazar olmayı sürdürdü ve Asya ve Güney Amerika'daki gelişen pazarlardaki artıştan olumlu etkilendi. Artan talep ve geliştirilmesi planlanan otel sayısındaki düşüş sebebiyle, kısa ve orta vadede otel performansında daha fazla artış gözlemlenebilir. Bu da mal sahipleri için daha cazip getiriler ortaya çıkaracak ve otellerin alternatif bir gayrimenkul yatırım fonksiyonu olarak öneminin altını çizecektir."
"2012'nin ilk beş ayında 2011'in aynı dönemine göre pek çok pazarda oda başı gelir bazında artış gerçekleşti: Paris (% 7,3), Londra (% 3,1), Münih (% 3,4), Barselona (% 5,6), Kopenhag (% 3,7) ve Prag (% 13,5)" dedi.
Härle sözlerini şöyle tamamladı: "Pek çok geniş Avrupa portföyünün satışının önümüzdeki aylarda kapanacağı göz önüne alındığında, otel yatırımı aktivitelerinin 2012'nin üçüncü ve dördüncü çeyreğinde artmasını öngörülmektedir. Borsanın dalgalı ve Almanya'da olduğu gibi güvenceli devlet tahvillerinin getiri oranları düşük kaldığı üzere, yatırımcıların otel varlıklarına olan yüksek ilgisi devam etmiştir. Önümüzdeki dönemde askıdaki borç sürelerinin sona ermesi sonucu mülk sahipleri tarafından daha çok otelin satışa çıkarılması başka bir etken olacak. Ancak, işlemlerin artmasındaki en büyük engelin süregelen zor kredi koşulları olacağını öngörmekteyiz; zira halen sadece birkaç banka ve üst seviye borç veren kuruluş yüksek miktarda parayı temin edebilme kapasitesine sahip. Genel olarak bakıldığında, JonesLangLaSalleHotels olarak, 2012'de otel yatırımı hacminin 2011'i yakalayacağını ve yaklaşık 9,4 milyar Euro'ya ulaşacağını öngörüyoruz"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑